Forskningsstudie fra SSI vækker opmærksomhed over hele verden

Tirsdag offentliggjorde SSI resultaterne af et forskningsstudie, der afviser, at der skulle være en sammenhæng mellem MFR-vaccination og autisme. Siden er resultaterne blevet offentliggjort i medier over hele verden, og artiklen er den mest delte nyhed nogensinde hos det videnskabelige tidsskrift, hvor den blev publiceret.

Autisme 01

Et nyt forskningsstudie fra Statens Serum Institut har vakt opsigt i hele verden.

Studiet, der tirsdag blev offentliggjort i den videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine, afviser, at MFR-vaccination skulle føre til øget risiko for at udvikle autisme. Siden er resultaterne ikke blot blevet massivt dækket i danske medier, men i medier over hele verden.

Historien om det danske studie er udover massiv dansk dækning blandt andet blevet omtalt hos CNN, BBC News, New York Times, Washington Post, The Telegraph, The Independent, Newsweek, Deutsche Welle, Al Jazeera, Reuters, Gobal News og The Guardian. Senest har også den store tyske TV-kanal ZDF bragt et indslag om studiet.

Samtidig er forskningsartiklen om studiet blevet den mest delte artikel hos Annals of Internal Medicine nogensinde. Og på kommunikationsmediet Reddit fik det indenfor et døgn efter offentliggørelse 77.000 upvotes. De 77.000 upvotes stammer i øvrigt kun fra en enkelt gruppe ved navn worldnews. I gruppen science er tallet for en nyhed om det samme oppe på 92.800 upvotes.

”Vi er glade for, at studiet har fået så stor international opmærksomhed. Det er et vigtigt studie i en tid hvor vi ser bekymrende mange mæslingeudbrud rundt omkring i verden. Vi kan kun håbe på at den type dokumentation som vort studie tilvejebringer omkring sikkerheden ved MFR vaccinen får flere forældre verden over til at lade deres barn vaccinere” siger administrerende direktør og professor Mads Melbye.

Se forskningsartiklen i Annals of Internal Medicine her