"Vi Tester Danmark" møder stor velvilje

Mere end 200.000 danskere har allerede udfyldt spørgeskemaet, de fik tilsendt via deres e-Boks.

Vi tester DK logo

Kampagnen ”Vi Tester Danmark” møder stor velvilje hos den million danskere, der har fået invitation til at deltage via deres e-Boks.

Allerede mandag morgen havde mere end 200.000 danskere valgt at bruge tid og kræfter på at besvare et spørgeskema om deres erfaringer med COVID-19 siden marts. Til dem, der vælger det, er der nu et testkit på vej hjem til dem, så de selv kan teste for antistoffer.

”Det er helt centralt, at vi får så mange besvarelser som overhovedet muligt. Jo flere besvarelser, vi får, jo lettere vil det være at afklare smitteudbredelsen i geografiske områder og hos risikogrupper. På den måde kan vi kortlægge smitten og få det bedst mulige udgangspunkt for at give gode råd om den praktiske håndtering af epidemien,” siger professor Kasper Iversen fra Herlev Hospital.

Undersøgelse i to dele

Undersøgelsen falder i to dele, hvor borgeren først skal udfylde et spørgeskema, der typisk lægger beslag på femten minutter. Dernæst kan man bestille et testkit, som kræver, at man selv prikker sig i fingeren for at få en bloddråbe til testen.

”Det er overvældende, hvor stor opbakning der er i befolkningen til dette projekt. Man må i den grad rose danskerne for, at de gerne vil bruge deres tid til gavn for vores alles bedste. Og ovenikøbet prikke sig i fingeren”, siger professor Steen Ethelberg fra Statens Serum Institut (SSI).

Det eneste negative indtil nu, er at borgere har oplevet forsøg på netsvindel – såkaldt phishing og smishing. De kendte tilfælde er nu meldt til politiet. Borgerne kan stole på beskeder, der kommer via e-Boks.

Kontakt

Pressekontakt:

Kasper Iversen: kasper.karmark.iversen@regionh.dk - telefon 2871 2753.

Steen Ethelberg: set@ssi.dk – telefon 2278 4920

Callcenter til borgere
Har du fået en invitation til "Vi Tester Danmark", og har du spørgsmål, så kontakt vores Callcenter på 7080 3947. Der er åbnet mandag-torsdag kl. 16-21 og lørdag-søndag kl. 10-15. Du kan også skrive en mail: kontakt@vitesterdanmark.dk

 

Steen Ethelberg

Kontakt

Steen Ethelberg, Afsnitsleder, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse / Fødevare- og Vandbårne Sygd. og Zoonoser
T. 32683545 @. set@ssi.dk Se profil