Covid-19 Vaccinationsindsatsen når milepæl med 30% førstegangsvaccinerede

Samtidig med at de 50-54-årige inviteres til vaccination, rammer den danske vaccinationsindsats en milepæl, da over 30% af danskerne nu har påbegyndt vaccination mod covid-19. 19,2% af befolkningen fået andet vaccinationsstik.

Billede af kanyle og ampul

Danskerne tager stadig godt imod tilbuddet om vaccination mod covid-19, og andelen af danskere der har fået det første stik mod covid-19, er nu nået op på 30%.

”Vaccination spiller en stor rolle i vores kontrol af epidemien, og det er godt at se, at beskyttelsen i befolkningen stiger støt efterhånden som vi bevæger os mod et mere genåbnet samfund. At vi nu er nået 30% vaccinerede og snart har fuld effekt af vaccinen hos hver femte dansker er en stor ting. ” siger konstitueret afdelingschef Palle Valentiner-Branth fra SSI.

Gruppen af 50-54-årige indgår nu i den daglige overvågning

SSI’s overvågning af vaccinationsindsatsen mod covid-19 er nu samlet på det interaktive dashboard, hvor en ny målgruppefane blev lanceret i denne uge. Her kan man se vaccinationsdækningen i alle målgrupperne efterhånden som de inviteres til vaccination. Fra torsdag d. 20. maj vil også målgruppe 10C, de 50-54-årige, fremgå af dashboardet

”Vi ved, at alder spiller en rolle i risikoen for et alvorligt forløb med covid-19, og derfor er det gode nyheder, at vi nu kommer i gang med den sidste målgruppe over 50 år. Vaccinationsdækningen blandt de netop inviterede 50-54-årige er nu på 1,8%, og det forventes at den stiger støt ligesom vi har set i de andre målgrupper”, siger Palle Valentiner-Branth.

Hos de senest inviterede målgrupper vaccineres der også på livet løs. De 60-64-årige (målgruppe 10A) blev inviteret midt-april, her har 54,9% fået første stik, og de 55-59-årige (målgruppe 10B) blev inviteret start maj og her har 17,7% påbegyndt vaccination.

I næste uge forventes målgruppe 10D1 at blive medtaget på det interaktive dashboard, som er de 16-19-årige og 45-49-årige.

Her kommer tallene fra

SSI’s overvågning af vaccinationsindsatsen mod covid-19 består af et landsdækkende, interaktivt dashboard, hvor Sundhedsstyrelsens prioriterede målgrupper opgøres efterhånden som de inkluderes i vaccinationsprogrammet.

Ligesom SSI’s normale overvågning af vaccinationer i Danmark sker overvågningen via Det Danske Vaccinationsregister (DDV). Her kan SSI følge med i, hvor mange personer der har fået første og anden dosis vaccine mod covid-19.

Læs mere

Du kan se mere om SSI’s overvågning af covid-19 på covid19.ssi.dk/overvagningsdata, og finde en vejledning til dashboardet her.

Pressehenvendelser 
Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk
Abonner på Nyheder fra SSI

Pressehenvendelser 

Kontakt Statens Serum Instituts presseafdeling på telefon 2260 1123 eller mail presse@ssi.dk

Abonner på Nyheder fra SSI