Glæde over danske antistoftests

To nye antistoftests udviklet af Rigshospitalet og Novo Nordisk vækker glæde, også på Statens Serum Institut. Testene har ligeså høj kvalitet som de tests, der i dag bruges i TestCenter Danmark. Det åbner for, at Danmark kan blive selvforsynende.

Billede af coronavirus 02

Statens Serum Institut (SSI) har med interesse fulgt arbejdet med at etablere to nye danske antistoftests og selv spillet en mindre rolle i samarbejdet omkring udviklingen af dem. Det er dog Rigshospitalet og Novo Nordisk, som har æren for de to tests. Begge gør det muligt med høj præcision at måle antistoffer mod COVID-19 i en blodprøve.

Med en sikkerhed på over 97% er de danske tests på niveau med TestCenter Danmarks Wantai ELISA test. Derfor kan de på sigt erstatte de kinesisk indkøbte tests, hvis den danske teststrategi kræver det.

”En styrke ved de nye test er, at de er udviklet på en måde, så danske laboratorier gennem selvforsyning kan blive uafhængige af indkøb af kits fra udlandet. Dette er vigtigt, hvis det bliver nødvendigt senere i epidemien at opskalere antistoftestningen”, siger faglig direktør Kåre Mølbak fra SSI.

Kåre Mølbak

Kontakt

Kåre Mølbak, Professor, Ekspert, Direktionen / Epidemiologisk Infektionsberedskab
T. 32683157 @. krm@ssi.dk Se profil