Vi Tester Danmark: slutspurten er i gang

Mere end 190.000 danskere har nu registreret resultatet af deres antistoftest i forbindelse med deres deltagelse i ”Vi Tester Danmark”. Vi håber, at endnu flere af dem, der har modtaget en test, vil registrere svaret på den, inden undersøgelsen lukker den 27. oktober.

Vi tester DK logo

Alle, der har modtaget en antistoftest, som led i Vi Tester Danmark, har også modtaget et brev i e-Boks med et link til den hjemmeside, hvor resultatet af testen skal registreres. Registreringen foregår rent praktisk via et online spørgeskema. I løbet af de næste dage bliver der sendt endnu et brev ud med en venlig påmindelse til dem, der mangler at registrere testresultatet. Det kommer også i e-Boks.

”Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, der har været til projektet og de mange borgere, der har brugt tid på det”, siger Steen Ethelberg, afsnitsleder på Statens Serum Institut (SSI) og en del af "Vi Tester Danmark"-projektet. Han fortsætter:

”Alle besvarelser er meget værdifulde for os, så vi håber, at alle, der har brugt testen, vil registrere, hvad den viste. Så selvom man måske har brugt testen for flere dage siden, eller hvis testen af en eller anden årsag mislykkedes, vil vi gerne kende resultatet. Man kan give os besked ved at følge instruktionerne i det brev, man nu modtager i sin e-Boks.”

Knap 450.000 borgere har sagt ja til at deltage i ”Vi Tester Danmark”-undersøgelsen og udfyldt et spørgeskema. Invitationerne til at deltage blev sendt ud til mere end 1 mio. danskere. Desværre har det ikke været muligt at sende en antistoftest ud til alle, som var interesserede.

Hvad hvis udløbsdatoen på testen er overskredet?
Der er udsendt tests med to forskellige udløbsdatoer: hhv. den 14. oktober og den 19. oktober. Vi kan ikke garantere, at resultatet af testen er korrekt efter udløbsdatoen, men beder dig alligevel om at bruge testen og indrapportere svaret. Af samme grund beder vi dig også om at skrive datoen for, hvornår du udførte testen sammen med udløbsdatoen for testen i spørgeskemaet.

Har du spørgsmål…

Du er meget velkommen til at kontakte Vi Tester Danmark-undersøgelsens callcenter på telefon: 7080 3947. Der er åbent mandag-torsdag kl. 16-21 og lørdag-søndag kl. 10-15 frem til den 26. oktober. Du kan også skrive til: kontakt@vitesterdanmark.dk.

På www.vitesterdanmark.dk kan du læse mere om projektet og bl.a. se en video, der viser, hvordan du tager antistoftesten.

Steen Ethelberg

Kontakt

Steen Ethelberg, Afsnitsleder, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse / Fødevare- og Vandbårne Sygd. og Zoonoser
T. 32683545 @. set@ssi.dk Se profil