PDF-ikonPrintikon

Forskningsnyt

To vaccinationer samtidig gav mindre dødelighed blandt børn i Bangladesh

8. august 2017

Ny undersøgelse viser, at børn i Bangladesh, der blev vaccineret mod tuberkulose med BCG vaccine samtidig med DTP-vaccine, havde bedre overlevelse end børn, der blev vaccineret efter anbefalingerne om at give vaccinerne med cirka seks ugers mellemrum.

Hurtigdiagnostik for malaria medfører rationel malariabehandling - men øget forbrug af antibiotika

19. juli 2017

Udbredelsen af nyere diagnostiske hurtigmetoder, der rettidigt påviser, om en patient med feber har malaria, fører til lavere forbrug af malariamedicin. Til gengæld er forbruget af antibiotika steget, viser nye studier af behandling af patienter med akut feber i seks lande i Afrika og Asien med høj forekomst af malaria.

Nyt vaccinekoncept skal behandle tuberkulose i udbrud

4. juli 2017

Ny millionbevilling til forskning i at udvikle en vaccine, der kan forebygge og behandle sygdom, der på verdensplan rammer millioner af mennesker årligt.

Ny variant af enterovirus EV-A71 opdaget i prøver fra danske patienter

30. juni 2017

Ved hjælp af genomsekventering har forskere på Statens Serum Institut identificeret en ny variant af enterovirus af typen A71. Den nye variant tyder på at være opstået ved, at flere typer enterovirus har blandet deres RNA. Fundet er interessant, fordi det viser, at der er god grund til at holde nøje øje med denne type virus, som er i familie med polio. I Danmark står Statens Serum Institut for den nationale overvågning.

Genvariant har hjulpet grønlændere til bedre at forbrænde fedt i kosten

21. juni 2017

En særlig variant i et bestemt gen med betydning for fedtforbrænding har formentlig været en stor fordel for den oprindelige grønlandske befolkning. Alle med udelukkende grønlandske forfædre bærer den. Til gengæld findes den stort set ikke andre steder i verden. Det viser nye resultater af et genotypningsstudie fra Statens Serum Institut, der netop er offentliggjort.

Svin som kilde til livstruende MRSA-infektioner

7. juni 2017

Forskere fra Statens Serum Institut har gennemgået alle 17 tilfælde af blodforgiftning med husdyr-MRSA, der har været i Danmark siden første tilfælde i 2010. For 16 af de 17 bakterier fra patienter med blodforgiftninger var der tale om de samme typer, som findes i danske svin. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Clinical Infectious Diseases.

Bedre våben i kampen mod roskildesyge

28. april 2017

Forbedrede metoder til genetiske undersøgelser af norovirus har gjort det muligt, at man oftere vil kunne afsløre, hvor smitten stammer fra.

Flere danske børn vaccineres, når forældrene påmindes

27. april 2017

Markant flere børn får de anbefalede børnevaccinationer, efter at Statens Serum Institut er begyndt at sende påmindelsesbreve ud til forældre, hvis børn mangler en eller flere vacciner. Det viser en ny evaluering, som er blevet publiceret i det internationale tidsskrift Eurosurveillance torsdag i forbindelse med Verdenssundhedsorganisationen WHO´s European Immunization Week 24.-30. april. Derfor undersøger Statens Serum Institut nu muligheden for løbende udsendelse af påmindelser.

Tidlig, svær svangerskabsforgiftning forbundet med øget risiko for hjertemisdannelser

21. april 2017

Kvinder med så alvorlig svangerskabsforgiftning, at de bliver forløst inden uge 37, har øget risiko for at føde børn med hjertemisdannelser, viser ny forskning fra Statens Serum Institut.

Mange influenzadødsfald i Europa i denne sæson

7. april 2017

I mange europæiske lande har dødeligheden blandt ældre medborgere været højere end forventet som følge af influenza, viser en ny opgørelse koordineret af Statens Serum Institut.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: