PDF-ikonPrintikon

Forskningsnyt

Bedre våben i kampen mod roskildesyge

28. april 2017

Forbedrede metoder til genetiske undersøgelser af norovirus har gjort det muligt, at man oftere vil kunne afsløre, hvor smitten stammer fra.

Flere danske børn vaccineres, når forældrene påmindes

27. april 2017

Markant flere børn får de anbefalede børnevaccinationer, efter at Statens Serum Institut er begyndt at sende påmindelsesbreve ud til forældre, hvis børn mangler en eller flere vacciner. Det viser en ny evaluering, som er blevet publiceret i det internationale tidsskrift Eurosurveillance torsdag i forbindelse med Verdenssundhedsorganisationen WHO´s European Immunization Week 24.-30. april. Derfor undersøger Statens Serum Institut nu muligheden for løbende udsendelse af påmindelser.

Tidlig, svær svangerskabsforgiftning forbundet med øget risiko for hjertemisdannelser

21. april 2017

Kvinder med så alvorlig svangerskabsforgiftning, at de bliver forløst inden uge 37, har øget risiko for at føde børn med hjertemisdannelser, viser ny forskning fra Statens Serum Institut.

Mange influenzadødsfald i Europa i denne sæson

7. april 2017

I mange europæiske lande har dødeligheden blandt ældre medborgere været højere end forventet som følge af influenza, viser en ny opgørelse koordineret af Statens Serum Institut.

HPV vaccine under graviditeten ikke forbundet med risici for barnet

30. marts 2017

Vaccination mod HPV tidligt i graviditeten var ikke forbundet med en øget risiko for spontan abort, dødfødsel, lav fødselsvægt, for tidlig fødsel eller misdannelser. Dette er resultaterne fra et nyt stort dansk studie fra Afdeling for Epidemiologisk Forskning, Statens Serum Institut, der i dag publiceres i det anerkendte medicinske tidsskrift The New England Journal of Medicine.

Anti-influenza medicin under graviditeten er ikke forbundet med risici for barnet

1. marts 2017

Behandling med anti-influenza medicin under graviditeten øger ikke risikoen for dødfødsel, lav fødselsvægt, for tidlig fødsel eller misdannelser. Dette er det betryggende resultat af et nyt, stort, multinationalt studie med dansk deltagelse af forskere fra Afdeling for Epidemiologisk Forskning, Statens Serum Institut, der netop er publiceret i det anerkendte medicinske tidsskrift The BMJ.

Nyt våben i den globale kamp imod tuberkulose

27. februar 2017

En ny hudtest for tuberkulose, der er udviklet på SSI, kan med stor sikkerhed identificere den store del af verdens befolkning der er smittet med tuberkulose uden at vide det. Det muliggør udrulningen af en storstilet global behandlingsstrategi som er WHO´s nye våben i kampen mod TB.

Ny viden om resistens mod influenzamidler

3. februar 2017

Det er vigtigt hurtigt at teste patienter, der behandles med antivirale midler mod influenza, så snart mistanke om behandlingssvigt opstår. Dels for at undgå udvikling af resistens og unødig behandling med ineffektive midler dels for at forhindre spredning af resistente influenzavirae, viser ny undersøgelse fra SSI

Antropologen fandt ud af, hvorfor vaccinationer redder så mange

2. februar 2017

Professor Peter Aaby får SEB Pensions Hæderspris for sin forskning i vacciners uspecifikke effekter

Internationalt forskningsprojekt skal skabe mere viden om alvorlig luftvejsinfektion

23. januar 2017

Statens Serum Institut skal undersøge, hvor stor sygdomsbyrden i Danmark reelt er for den type luftvejsinfektioner, der skyldes RS-virus, og som kan være særdeles alvorlig for nyfødte. Desuden skal SSI forske i mulige biomarkører, der kan afsløre, om et barn er i særlig høj risiko.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: