PDF-ikonPrintikon

2017

SSI Vaccinedag i København den 11. september 2017

16. august 2017

Statens Serum Institut inviterer for 4. gang til en lærerig informationsdag for praktiserende læger og praksispersonale med sundhedsfaglig baggrund vedrørende vacciner og vaccination, med fokus på børnevaccinationsprogrammet.

Tilfælde af mæslinger i Vestsjælland

16. august 2017

Statens Serum Institut har påvist et tilfælde af mæslinger hos en yngre person, bosiddende i Vestsjælland.

Opgørelse for blodforgiftning med MRSA 2. kvartal 2017

14. august 2017

Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker på Statens Serum Institut opgør hvert kvartal antallet af blodforgiftninger forårsaget af MRSA samt dødsfald som følge af disse.

Statens Serum Institus vaccinationsforslag ved udlandsrejse er blevet opdateret

5. juli 2017

Statens Serum Institut anbefaler ikke længere rutinemæssig anvendelse af tabletter mod malaria til rejsende til de fleste lande/områder i Sydøstasien og i Mellem- og Sydamerika. Og vaccination mod tuberkulose anbefales primært til børn op til 11-12-års-alderen.

Ny dansk handlingsplan skal bremse antibiotikaresistens

5. juli 2017

For første gang lancerer Danmark en national antibiotikahandlingsplan med helt konkrete mål. Planen skal være med til at bremse udviklingen af resistente bakterier hos mennesker.

HPV vaccination er ikke forbundet med øget risiko for kronisk træthedssyndrom

5. juli 2017

Piger, der er blevet vaccineret mod livmoderhalskræft har ikke større risiko for kronisk træthedssyndrom. Det viser en ny stor undersøgelse fra det norske Folkehelseinstituttet.

Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

29. juni 2017

Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige rapport for 2016 om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker, som DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet i samarbejde med Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen. Forskere, myndigheder og industri overvejer tiltag, der kan føre til, at bakterien gør færre danskere syge.

Importeret malaria i Danmark ligger på et stabilt niveau

28. juni 2017

I 2016 blev i alt 101 tilfælde af importeret malaria anmeldt fra danske laboratorier til Statens Serum Institut.

Historisk høj tilslutning til de tidlige vacciner i børnevaccinationsprogrammet

27. juni 2017

Nye tal viser, at 96 % af alle fra fødselsårgang 2016 har fået den første grundvaccine i børnevaccinationsprogrammet. Og at 92 % af børn fra fødselsårgang 2014 har fået den første MFR-vaccine.

Færre danskere smittes med listeria

27. juni 2017

Antallet af danskere, der bliver syge med listeria-infektion, er faldet siden der blev indført systematisk DNA-analyse af samtlige listeria-bakterier fundet hos mennesker eller i fødevarer fundet i den offentlige kontrol herhjemme. DNA-analysen har givet fødevaredetektiverne på SSI et effektivt våben i kampen mod den farlige bakterie, som før var næsten umulig at spore. Ved at sammenligne DNA-profilerne kan det nu ofte hurtigt spores, præcis hvilken fødevare listeria-bakterien kommer fra, og dermed forhindre, at flere bliver smittet.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder: