PDF-ikonPrintikon

2017

Stigning i antal influenzaindlæggelser

18. januar 2017

Der er set en støt stigning i antallet af patienter, der får påvist influenza i løbet af den seneste 1½ måned. Der er hovedsageligt tale om infektioner med influenza type A (H3N2), der er kendt for at gå særligt hårdt ud over de ældre og typisk medføre hospitalsindlæggelser og dødsfald og evt. øget belastning på sundhedsvæsnet.

Ny strategi for et mere fokuseret Statens Serum Institut

17. januar 2017

”Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning”, lyder den nye mission for instituttet, der har fokus på infektionsberedskab, biobank og biomarkører og forskning.

Statens vaccineproduktion solgt til AJ Vaccines Holding ApS

16. januar 2017

Statens Serum Institut (SSI) har overført Instituttets vaccineproduktion til AJ Vaccines A/S og solgt alle aktierne til AJ Vaccines Holding ApS. Fra i dag er det således AJ Vaccines A/S, der producerer vacciner mod fx polio og tuberkulose på SSI’s grund på Amager i København. Statens Serum Institut står fortsat, som en institution under Sundhedsministeriet, for den danske vaccineforsyning.

Den danske stat indgår aftale om levering af influenzavaccine i tilfælde af en influenzapandemi

11. januar 2017

Statens Serum Institut har på vegne af den danske stat indgået en aftale med GlaxoSmithKline om levering af influenzavaccinen Adjupanrix i tilfælde af en ny influenzapandemi – en såkaldt pandemigaranti.

Infektionssygdomme i 2016

11. januar 2017

Traditionen tro beskriver årets første EPI-NYT vigtige begivenheder i relation til infektioner og vacciner fra det nu afsluttede år.

Tilfælde af legionærsygdom i Dubai

6. januar 2017

Statens Serum Institut undersøger for øjeblikket, sammen med andre europæiske lande, en stigning i tilfælde af legionærsygdom blandt rejsende fra Dubai.

Tilfælde af mæslinger i Nordsjælland

5. januar 2017

Statens Serum Institut har påvist et tilfælde af mæslinger hos et 10 år gammelt barn, bosiddende i Nordsjælland.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder: