Fravalg af påmindelser om børnevaccinationer

Statens Serum Institut sender påmindelser om manglende børnevaccination til forældre som har børn, der fylder 2, 6½ og 14 år. Ønsker man ikke at modtage disse påmindelser, kan det vælges fra – læs her hvordan.

Påmindelserne sendes til forældre med børn, der - ifølge Det Danske Vaccinationsregister - mangler én eller flere af de børnevaccinationer, som anbefales i børnevaccinationsprogrammet.

Ønsker du ikke at modtage påmindelser om manglende børnevaccinationer, så kan du fravælge det ved at sende en mail som digital post via borger.dk til Statens Serum Institut. Her er der også mulighed for at genoptage påmindelserne, hvis du senere fortryder fravalget.

Sender du mailen via borger.dk, så modtager vi oplysningerne på en sikker måde (krypteret) samtidig med, at vi får sikkerhed for din identitet og tilknytning til barnet.

I mailen bedes du oplyse:
Barnets navn og cpr-nummer
Forælders navn og cpr-nummer
Adresse

Du kan også printe og udfylde denne blanket til fravalg af påmindelser om manglende børnevaccinationer og sende den med posten til Statens Serum Institut.

Det er alene forældre med forældremyndighed, der kan fravælge påmindelsesordningen.

Hvis forældrene er skilt, men har fælles forældremyndighed, så kan en forælder kun fravælge påmindelserne på egne vegne. Den anden forælder vil fortsat modtage påmindelserne indtil denne eventuelt også fravælger det.

Fravalget gælder alene den påmindelsesordning, der administreres af Statens Serum Institut. Der kan være kommuner, regioner og læger, der tilbyder lignende ordninger, som dette fravalg ikke omfatter.