Sikker kommunikation med SSI

Hvis du sender følsomme personoplysninger til SSI, bør du altid anvende sikker kommunikation via borger.dk eller ved at sende en krypteret e-mail.

Du kan kontakte os på to måder:

  1. Log ind på borger.dk eller e-boks.dk som privatperson eller virk.dk som firma og send digital post.
  2. Send en krypteret e-mail til SSI's hovedpostkasse serum@ssi.dk.

Digital post via borger.dk

Log på borger.dk med dit NemID, klik på fanen "Digital post". Når du klikker på "Skriv ny post" og derefter "Vælg modtager", skal du skrive "Statens Serum Institut" i søgefeltet. Klik på det lille kryds ud for Statens Serum Institut for at vælge hvilken postkasse, du vil sende til (se billedet nedenfor).

Er du i tvivl om, hvilken postkasse du skal sende til, så vælg Statens Serum Instituts Hovedpostkasse.

Valg af modtager fra borger.dk

Krypteret e-mail

Hvis du vil sende en krypteret e-mail, skal du installere et udvidelsesprogram fra NemID på din egen computer, sætte dit mailprogram op til at sende og modtage sikker e-mail og downloade en "nøgle", som er knyttet specifikt til SSI's hovedpostkasse serum@ssi.dk.

Udvidelsesprogrammet kan downloades fra NemID's hjemmeside, hvor der også er udførlige vejledninger. Hos NemID er programmer og vejledninger samlet på denne side: Sikker e-mail.

På siden ”Søg certifikat” finder du nøglen til SSI's hovedpostkasse ved at indtaste: serum@ssi.dk.

Kender du andre modtagere af sikker e-mail på SSI, kan du også her hente deres offentlige certifikat. Hvis du ikke kender den specifikke modtager, som kan modtage krypteret e-mail, kan du altid bruge serum@ssi.dk.

Vær opmærksom på, at de fleste webmail-løsninger, som fx Hotmail, Gmail, Yahoo Mail osv. ikke giver mulighed for at benytte sikker e-mail.

Svindel-sms’er

Har du modtaget en sms, som ser ud til at komme fra Statens Serum Institut, og som indeholder et link, så lad vær med at klikke på linket!

Statens Serum Institut sender ikke sms’er ud til borgere med links i.

Der er tale om et såkaldt ’smishing’-forsøg, hvor afsenderne er it-kriminelle, der forsøger at lokke dig til at klikke på et ondsindet link for at få dig til at udlevere personlige oplysninger.
Klik ikke på linket i sms’en, og svar ikke på den. Sørg i stedet for at slette sms’en.

Hvis du modtager en svindel-sms, så må du meget gerne oplyse os om det på compliance@ssi.dk (skriv gerne ’Svindel-sms’ i emnefeltet).