Afdelingslæge

Mød Frederik - lægefaglig rådgivning, udvikling og samarbejde på tværs af fagligheder med fokus på forebyggelse.

Afdelingslæge Frederik Trier Møller

    Uddannelse: MSc. i Medicin & Ph.d.
    Afdeling: Infektionsepidemiologi og Forebyggelse
    Frederiks tre ord til at beskrive sin stilling og SSI: Udvikling, analyse og samarbejde
    Ansat på SSI siden 2018

Afdelingslæge Frederik Trier Møller

  • Uddannelse: MSc. i Medicin & Ph.d.
  • Afdeling: Infektionsepidemiologi og Forebyggelse
  • Frederiks tre ord til at beskrive sin stilling og SSI: Udvikling, analyse og samarbejde
  • Ansat på SSI siden 2018

Med sin speciallægeuddannelse i samfundsmedicin er Frederik særlig motiveret af forebyggelse inden for infektions- og fødevarebårne sygdomme. Hør mere om, hvordan samarbejdet på tværs af SSI med eksterne samarbejdspartnere giver Frederik mulighed for at kigge nærmere på sygdommene, og hvordan SSI som arbejdsplads skaber en motiverende arbejdskultur.

Frederiks arbejdsopgaver som afdelingslæge i afdelingen Infektionsepidemiologi og Forebyggelse på SSI favner bredt. I hans hverdag, arbejder han selv med eller superviserer og vejleder kollegaer indenfor en lang række områder. Disse områder inkluderer opsætning af overvågning af smitsomme sygdomme, samt risikovurderinger, pressemeddelelser, interne notater, bidrag til nationale strategier og vejledninger m.m. Arbejdet omfatter også forskning, ansøgninger, protokoller, databehandling og analyse, og lægefaglig rådgivning omkring vacciner og smitsomme sygdomme.

Derudover er Frederik en del af SSI’s institutråd, som rådgiver og sparrer med SSI's direktion i forhold af strategisk betydning, herunder arbejdet med nationale og internationale samarbejdsrelationer. Han fortalte om et spændende projekt, som han arbejder med for tiden:

”I øjeblikket bruger jeg en stor del af min tid på et EU-projekt, hvor vi har udviklet en digital samtykkeløsning på mineindkob.ssi.dk så man som borger kan give sine digitale kvitteringer til forskning. Her viser de første resultater at der som forventet er en sammenhæng mellem eksempelvis køb af cigaretter og kronisk sygdom. Metoden har også været brugt til at opklare udbrud af fødevarebåren sygdom og med tiden tror jeg, vi kan bygge en løsning hvor man som borger kunne blive advaret direkte, hvis man har købt et farligt produkt. Det gælder også, hvis der er tale om skadelig kemi i vores mad, kosmetik eller rengøringsprodukter, som vi i dag fortsat ved for lidt om.” 
Afdelingslæge Frederik Trier Møller

Frederik uddyber, hvad han godt kan lide ved de mange forskellige arbejdsopgaver:

“Jeg kan godt lide, at der er det spænd mellem både noget samarbejdsorienteret, koordinationsarbejde og så det her med at dykke ned i noget og være nørdet omkring det.”

Frederik nævner nøgleord som variation, arbejdsopgaver med fokus på problemløsning og at omgås med mange fagligheder, som grunde til, at det er spændende at samarbejde på tværs. Som eksempel nævner han, at der er stor fokus på det tværfaglige samarbejde siden covid-19 i f.eks. strukturen omkring beredskabssituationer og udvikling af de fælles redskaber.

Udover at arbejdsopgaverne er spændende, nævner Frederik, at der også kan forekomme udfordringer. Han fortæller, at han skal kunne tidsoptimere og prioritere mange af arbejdsopgaverne, eftersom de har forskellige deadlines over en længere periode, og at man ikke kan komme i mål med alle på samme tid. Frederik tilføjer og uddyber et interessant perspektiv på, at det udfordrende også er spændende:

“Det er et spørgsmål om et positivt fravalg, at man siger, det er det her, der er det vigtigste, og det er det vi fokuserer på lige nu, og så når man måske ikke det andet med det samme, men det er også okay, fordi vi nåede det vigtigste. Jeg trives egentlig godt med, at der er travlt til tider, fordi det er et udtryk for, at tingene har betydning.”

I forlængelse fortæller Frederik, at det er spændende med flere perspektiver, der bidrager til forskningen, og at alle samarbejdspartnere er med til at kvalitetssikre det arbejde, som de alle arbejder med og hen imod:

“Det er fedt at arbejde sammen i et team, hvor man i fællesskab er gået fra, at vi i vores vagt hører om spredning af en sygdom som MPOX, hvor som vi i starten ved meget lidt om, hvordan den spredes, til at vi har fået fat om det og styr på, hvad der er det centrale, som skal kommunikeres ud og videre. Det er meget givende, synes jeg.”

På SSI lægger vi vægt på, at vores medarbejdere har de bedste forudsætninger for at have en motiverende arbejdskultur. Frederik fortæller, at han sammen med kollegerne i teamet, afdelingen, på tværs af SSI og internationalt har et krydsfelt af muligheder for faglig udvikling, som er en central motivationsfaktor for ham, og bidrager til en god arbejdskultur.