Maiken Cavling Arendrup

Maiken Cavling Arendrup

Kontakt

Maiken Cavling Arendrup, Prof., Overlæge, Fagchef, PhD., Dr. Med., FESCMID, Bakterier, parasitter og svampe / Svampeforskning
T. 32683223 @. maca@ssi.dk

Forskningsområde

Maiken har forfattet omkring 290 publikationer i internationale tidsskrifter og som bogkapitler. Hendes primære forskningsinteresser inkluderer epidemiologi, følsomhed, udvikling af resistens breakpoints, diagnostik og behandling af svampeinfektioner. Maiken var grundlægger af Nordic Society of Medical Mycology (NSMM) og har været formand siden selskabets dannelse i 2003 indtil 2018. Hun er formand for EUCAST Antifungal Susceptibility Testing Subcommittee Steering Committee, leder af EUCAST Development Laboratory for svampe og editor for Drug Resistance Updates.

Priser og æresbevisninger

Hun har modtaget tre forskningspriser (Fritz Kauffmans pris i 2003, Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologis forskningspris i 2010 og Den Europæiske Konføderation for Medicinsk Mykologis Drouhet-medalje i 2023).

PubMed link

Maiken Cavling Arendrup

Ansvarsområder

Maiken er professor ved Institut for Klinisk Mikrobiologi på Rigshospitalet i København og leder af Mykologi afsnit på Statens Serum Institut, København, hvor hun er ansvarlig for det svampelaboratorium, der modtager rutine- og referenceprøver til dyrkning, følsomhedstest, antigen- og antistofdetektion og PCR samt for den nationale overvågning af invasive Candida- og Aspergillus-infektioner. Hun er ansvarlig for vejledning af flere ph.d., bachelor- og medicinstuderende.