Forskning i genital mikrobiota

I afsnit for reproduktions mikrobiologi forsker vi i betydningen af infektioner og mikrobiota (bakteriesammensætningen) i kønsorganerne som årsag til gener fra genitalia efter behandling med antibiotika eller anti-hormoner.

Fokusområder og formål

Vi undersøger effekten af antibiotisk behandling på den genitale mikrobiota hos både mænd og kvinder.

Forskningsprojekter

Genital mikrobiota under antibiotisk behandling 

Vi undersøger konsekutive prøver indsamlede fra både mænd og kvinder under antibiotisk behandling for seksuelt overførbare infektioner (STI) og en kohorte af ikke-behandlede normale for at belyse den daglige variation af mikrobiota. Vi ønsker at belyse, hvor stor effekten på de normale bakterier er, og hvor lang tid det varer før man vender tilbage til udgangstilstanden. Undersøgelsen udføres i samarbejde med overlæge Lars Falk, Linköping, Sverige.

Ændringer i den vaginale mikrobiota under brystkræftbehandling

Kvinder, der får anti-hormonbehandling i forbindelse med brystkræftbehandling får ofte svære vaginale problemer. Dette tilskrives primært østrogenmanglen, som fører til udtynding af vaginalepitelet. Der er imidlertid ofte inflammationstegn og vi ønsker at kortlægge ændringerne ved undersøgelser af vaginal mikrobiota med henblik på eventuel probiotikum behandling. Projektet udføres i samarbejde med praktiserende gynækolog Irina Goukassian og de onkologiske afdelinger på RH og Herlev Hospital. Patient inklusion er afsluttet og resultater under bearbejdelse.

Jørgen Skov Jensen

Kontakt

Jørgen Skov Jensen, Fagchef, Bakterier, Parasitter & Svampe / Reproduktiv Mikrobiologi
T. 32683636 @. jsj@ssi.dk Se profil