Forskning i biomarkører, immunologi og antistoffer

Forskningen i Sektion for Biomarkører, Immunologi og Antistoffer omhandler biomarkører på proteinniveau, hvor vi leder efter biomarkører for at forstå især psykiatriske lidelser og for tidlig fødsel, samt biomarkører for at forudsige efterfølgende komplikationer.

Fokusområder og formål

Psykiatriske lidelser

Vi leder efter biomarkører hos nyfødte, som kan øge forståelsen for udviklingen af og/eller forudsige senere diagnosticering af psykiatriske lidelser, især indenfor autisme, ADHD, skizofreni samt affektive og bipolare lidelser.

CODIBINE

Correlations and Diagnoses for Biomarkers in Newborns. Projektet omhandler alle for tidligt fødte børn i to årgange samt matchede kontroller født til tiden. Vi søger biomarkører, der kan forklare den for tidlige fødsel samt komplikationer heraf.

Multiplex proteinanalyser

Vi udvikler og designer analyser til egne og andres forskningsprojekter, både som forskningssamarbejder og som analyseservice. Vi har specialiseret os indenfor inflammationsmarkører i ekstraktioner fra fuldblod udtørret på filterpapir (fx PKU-prøver fra Dansk Neonatal Screeningsbiobank), hvor der er meget lidt prøvemateriale, men vi kan også analysere diverse andre prøvetyper, inklusiv plasma og serum.

Vi har et højt throughput, og vi har lavet analyser til projekter på op til 80.000 prøver. Vi drager stor nytte af vores tætte samarbejde med SSI Antibodies, idet vi ofte bruger deres antistoffer, som er af høj kvalitet.

Links til udvalgte publikationer

Forskningsprojekter

  • CODIBINE - Correlations and Diagnoses for Biomarkers in Newborns
  • iPSYCH - The Lundbeck Foundation Initiative for Integrative Psychiatric Research
  • SHARE - Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe
  • Theirworld Edinburgh Birth Cohort

Links til relateret indhold

Kristin Skogstrand

Kontakt

Kristin Skogstrand, Sektionsleder, Medfødte Sygdomme / Biomarkører, immunologi og antistoffer
T. 32683830 @. ksk@ssi.dk Se profil