Uge 37 - 2023

Europæisk uddannelse til felt-epidemiolog (EPIET) eller felt-mikrobiolog (EUPHEM)

Europæisk uddannelse til felt-epidemiolog (EPIET) eller felt-mikrobiolog (EUPHEM)

Det er igen muligt at søge optagelse på den toårige europæiske uddannelse til felt-epidemiolog EPIET (European Programme for Intervention Epidemiology Training). Under uddannelsen opnår man færdigheder inden for overvågning og kontrol af smitsomme sygdomme, udbrudsopsporing og -håndtering, anvendt forskning, kommunikation m.v. Uddannelsen foregår under to års udstationering i et andet europæisk land. Det drejer sig om "on-the-job-training", dvs., at man vil blive aflønnet under uddannelsen. Man forventes at have relevant uddannelse, tidligere erfaring inden for folkesundhed samt interesse for anvendt epidemiologi.

Det er også muligt at søge optagelse på et tilsvarende toårigt europæisk uddannelsesprogram for mikrobiologer, EUPHEM (European Public Health Microbiology Training). Uddannelsen foregår også under to års udstationering i et andet europæisk land. Under uddannelsen opnås færdighed i at udføre selvstændige laboratorieopgaver i forbindelse med overvågning og kontrol af smitsomme sygdomme, udbrudsopsporing og -håndtering, anvendt forskning, kommunikation m.v. Man forventes at have mindst tre års arbejdserfaring inden for mikrobiologi eller en ph.d.-grad og interesse for anvendt mikrobiologi.

Begge uddannelser udbydes af Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol (ECDC) og starter med deltagelse i et fælles 3-ugers introduktionskursus medio september 2024.

Ansøgere til EPIET og EUPHEM skal være statsborgere i EU, Island, Liechtenstein eller Norge og have gode engelskkundskaber. Der er ansøgningsfrist den 15. oktober 2023.

Yderligere oplysninger kan fås på ECDC's hjemmeside eller ved henvendelse til sektionsleder Steen Ethelberg (set@ssi.dk), Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse (EPIET) eller Rune Stensvold (run@ssi.dk), Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe (EUPHEM).

(Statens Serum Institut)