PDF-ikonPrintikon

Vaccinationsdækning

Tilslutning til børnevaccinationsprogrammet

Tilslutningen til børnevaccinationsprogrammet opgøres ud fra data fra sygesikringsregisteret, se mere på side om overvågning af vaccinationer.

Med SSI’s applikation under www.ssi.dk/data kan man vælge at få data vist på et danmarkskort, og således hurtigt få overblik over vaccinationstilslutningen i kommuner og landsdele.

Applikationen indeholder data for vaccinerne i det danske børnevaccinationsprogram, dvs. difteri, stivkrampe, kighoste, polio, livmoderhalskræft (HPV), visse former for meningitis/blodforgiftning*, mæslinger, røde hunde og fåresyge samt data for influenzavaccinationer. Der er mulighed for at tilpasse opgørelserne på køn, relevante fødselsårgange, kommuner og landsdele.

Data bliver i starten opdateret en gang om måneden. Efter en opdatering vil applikationen typisk vise data med 3 måneders forsinkelse. I takt med, at Det Danske Vaccinationsregister (DDV) implementeres i 2013, vil opdateringen kunne gøres hyppigere og tiden, fra en vaccination er givet, til den indgår i opgørelsen, vil blive reduceret tilsvarende.

Link til ”sådan bruger du overvågning i tal og grafer, vaccinationstilslutning”

Opgørelser over vaccinationstilslutningen til det danske børnevaccinations-program kan ligeledes findes i EPI-NYT.
Opgørelserne udkommer cirka en gang om året.

Seneste opgørelser over vaccinationstilslutningen

 

Sidst redigeret 11. november 2014