Afdeling for Epidemiologisk Forskning

Afdeling for Epidemiologisk Forskning

Kontakt

Afdeling for Epidemiologisk Forskning
T. 3268 3159 @. anhu@ssi.dk

 

Afdeling for Epidemiologisk Forskning på Statens Serum Institut har som sin mission at udføre forskning af højeste kvalitet og at få resultaterne heraf offentliggjort og formidlet i de fremmeste videnskabelige tidsskrifter. Afdelingens epidemiologiske forskningsmiljø er blandt de stærkeste i Europa og nyder bred international anerkendelse for sit høje niveau.

Afdelingens forskning fokuserer bredt på sygdomsætiologi og risikofaktorer for sygdom. Afdelingen har historisk interesseret sig særligt for autoimmune og allergiske sygdomme, kræft, hjerte- og karsygdomme, familiær ophobning af sygdomme, infektionssygdomme, komplikationer i graviditeten og vaccinesikkerhed.

I de senere år er genetisk epidemiologi, “big data” og ‘omics’ analyser kommet til som nye interesseområder. Afdelingens forskere benytter sig af de nationale registre, forskningsdatabaser, kliniske studier og populationsbaserede kohorter tilknyttet afdelingen. Der anvendes også biologiske prøver fra Den Nationale Biobank og andre biobanker i forskningen.

Afdeling for Epidemiologisk Forskning beskæftiger løbende omkring 40 fuldtidsansatte, bl.a. epidemiologer, statistikere, læger, biologer, bioinformatikkere, og ph.d.-studerende. Afdelingen er desuden vært for en stadig strøm af masters- og medicinstuderende såvel som danske og internationale samarbejdspartnere.

Læs mere om afdelingens forskningsområder.