Nyt fra SSI's Infektionsberedskab uge 31-2023

Udvalgte aktuelle emner fra det danske infektionsberedskab

  • Tilbud om gratis vaccination mod kighoste til gravide
  • Nye tilfælde af centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) erhvervet i Danmark 

Tilbud om gratis vaccination mod kighoste til gravide

På baggrund af den aktuelle øgede forekomst af kighoste, har Indenrigs- og Sundhedsministeren besluttet at indføre et nyt midlertidigt tilbud om gratis vaccination mod kighoste til gravide. Tilbuddet løber til den 31. december 2023, hvorefter tilbuddet på baggrund af indstilling fra Sundhedsstyrelsen søges gjort permanent. Til brug i det midlertidige vaccinationsprogram har SSI indkøbt to vacciner, som begge har registreret indikation til gravide.

I juli er foreløbig påvist 289 tilfælde af kighoste, hvilket er på samme høje niveau som juni. Hvor de fleste tilfælde var blandt større børn og voksne i maj og juni er der nu et stigende antal tilfælde blandt mindre børn, herunder blandt spædbørn. Frem til udgangen af juni var der i 2023 påvist 4 tilfælde blandt børn under 3 måneder, men alene i juli er infektionen påvist hos 8 børn i denne aldersgruppe.

Læs om

 

Nye tilfælde af centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) erhvervet i Danmark

Der er pr. 2. august 2023 konstateret 4 personer smittet med TBE i 2023 i Danmark. Alle er formodentligt smittet forskellige steder på Sjælland. De formodede smitteområder er under udredning.

Læs om