Uge 12 - 2018

Influenzaen har ikke sluppet sit tag endnu

Influenzaen har ikke sluppet sit tag endnu

I uge 11 faldt antallet af personer der ifølge MiBa fik påvist influenza til ca. 1.300 personer i forhold til 1.600 personer ugen før. I alt 871 personer fik påvist influenza B og 422 påvist influenza A. Både testaktiviteten og andelen af positive influenzaprøver (positivprocenten) er også faldende fra 39 % i forrige uge til 35 % i uge 11.

Andelen af personer der henvendte sig til egen læge med influenzalignende symptomer var på et højt niveau i uge 11, og det er en lille stigning i forhold til forrige uge. 

Det samlede antal af patienter, der har været indlagt med influenza siden uge 40, 2017, er nu oppe på 5.157 patienter. Der kan være forsinkelse på registreringen af indlagte patienter, og det reelle tal kan være højere. I Danmark registreredes fortsat en markant overdødelighed blandt ældre, hvilket formodes at skyldes influenza.

Der er fortsat ikke noget der tyder på, at den influenzatype der er dominerende i denne sæson er mere alvorlig end andre influenzatyper. Det høje antal indlæggelser og den registrerede overdødelighed må formodes at skyldes, at mange er blevet smittet med influenza i denne sæsons epidemi.

Se overvågning af influenza her

INFLUENZA-NYT holder påskeferie

INFLUENZA-NYT udkommer kun i uge 13, såfremt der sker markante ændringer i influenzaaktiviteten.