Udbrud af zikavirus i Syd- og Mellemamerika

Siden starten af 2015 er forekommet et stort udbrud af zikavirus-infektion i Syd- og Mellemamerika. Rejsende bør beskytte sig mod myggestik og gravide bør overveje at udskyde deres rejse.

Zikavirus-infektion er en myggeoverført sygdom, der giver influenzalignende symptomer og ligner andre myggeoverførte sygdomme som denguefeber og chikungunya-infektion.
 
Siden oktober 2015 er noteret en markant forøgelse af microcephali og andre skader på centralnervesystemet hos fostre og nyfødte i områder, hvor zikavirus-infektion er hyppig. Sammenhængen mellem zikavirus-infektion og forsterskader er ikke bevist, men der er stærk mistanke om en sammenhæng.
 
Statens Serum Institut råder, som anbefalet af det europæiske center for sygdomskontrol ECDC, alle rejsende til de ramte områder til at beskytte sig mod myggestik. Gravide eller kvinder, der påtænker at blive gravide, rådes til at overveje udskydelse af ikke-nødvendige rejser til disse områder til efter graviditeten. Hvis rejsen ikke kan udskydes, skal gravide være særligt opmærksomme på myggestiksbeskyttelse.
 
Læs mere om zikavirus udbruddet.

Anders Koch

Kontakt

Anders Koch, Overlæge, Infektionsepidemiologi & Forebyggelse / Sex- og Blodoverførte infektioner
T. 32683964 @. ako@ssi.dk Se profil