"Savner du overblik over din medicin?"

Sådan lyder overskriften på en ny informationskampagne, der sætter fokus på fordelene ved medicinkortet.

Bedre overblik over medicin, bedre overblik over recepter, bedre samarbejde med sundhedspersoner og bedre sikkerhed mod fejlmedicinering er de fire fordele, som skal øge borgernes kendskab til og brug af medicinkortet via sundhed.dk.

Det er bl.a. besøgende på landets apoteker, læsere af Samvirke og brugere af Netdoktor.dk, som den næste måneds tid vil møde kampagnen i form af videospot, bannere og annoncer.

De data, som borgerne kan se i deres medicinkort på sundhed.dk, findes i den centrale database Fælles Medicinkort (FMK), som National Sundhedsdokumentation og –it på SSI har ansvar for. For mange læger og andet sundhedsfagligt personale er Fælles Medicinkort et dagligt arbejdsredskab. Det er i FMK, de registrerer den medicin, som de ordinerer. Det er også i FMK, de slår op for at få overblik over en patients medicin så en evt. videre behandling kan tilrettelægges efter det. 

Nu er turen kommet til borgerne.

”Vi har gennem mange år arbejdet med udrulningen af medicinkortet i sundhedsvæsenet. Men FMK – præsenteret i form af medicinkortet på sundhed.dk - er lige så meget et redskab for borgerne, der bl.a. kan få overblik over deres aktuelle medicin, hvordan de skal tage den og hvor ofte. Derfor søsætter vi nu denne kampagne, som informerer borgerne om, hvad de kan bruge medicinkortet til”
Helle Balle, Projektleder Implementering, IT- udvikling & projekter

Læs mere om kampagnen.

Dette spot bliver vist på mange af landets apoteker i kampagneperioden.