Status på listeriaudbrud: Nu 28 patienter

Statens Serum Institut har i dag færdiganalyseret flere prøver fra listeriapatienter og kan konstatere, at fire yderligere patienter er smittet med præcis den bakterie, der er sporet tilbage til kødpålæg, der blev trukket tilbage i sidste uge.

Resultater af genom-sekventering af prøver fra fire listeriapatienter viste, at de alle var smittet med listeriabakterier af udbrudsstammen ST-224

”Det er forventeligt, at vi stadig ser nye listeriatilfælde, for der går noget tid, fra man bliver smittet, til man bliver syg med listeria. De fire nye patienter er alle en  del af udbruddet og er alle smittet, før tilbagetrækningen af kødpålæg”
Steen Ethelberg, Statens Serum Institut

Statens Serum Institut får løbende information om flere listeriatilfælde, ligesom nye prøver sendes til genom-sekventering. Det forventes, at der vil være nye resultater midt i næste uge.

I alt er pt. 28 patienter smittet med udbrudsstammen. Antallet af døde er uændret 13.

Ud over det aktuelle udbrud er der i 2014 ca. 30 tilfælde af listeria, som ikke er relateret til det aktuelle udbrud, og hvor bakteriernes DNA-profiler adskiller sig væsentligt fra udbrudsstammen.

Læs mere i dette tema om listeriaudbruddet, der opdateres løbende: Tema om listeriaudbrud

Steen Ethelberg

Kontakt

Steen Ethelberg, Afsnitsleder, Infektionsepidemiologi & Forebyggelse / Fødevare- og vandbårne sygdomme og zoonoser
T. 32683545 @. set@ssi.dk Se profil