Nu bliver det nemmere at finde data om sundhedsvæsnet

Fra d. 28. februar 2014 vil både gamle og nye brugere af eSundhed.dk kunne søge informationer og data om sundhedsvæsnet i en ny og mere brugervenlig udgave af platformen.

På eSundhed.dk har bl.a. sundhedsfaglige, journalister og borgere adgang til data og informationer om danskernes sundhed og det danske sundhedsvæsen.

Baggrunden for det nye eSundhed.dk er bl.a. regeringens intentioner om at forbedre synligheden og tilgangen til offentlige data om sundhedsvæsenet.

For at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden har Statens Serum Institut arbejdet med både design og funktion - og har udbygget indholdet, så det nu bl.a. har integreret det tidligere venteinfo.dk.

I første omgang indeholder det nye eSundhed.dk:

  • Data og informationer om kvaliteten i det danske sundhedsvæsen (sundhedskvalitet.dk)
  • Data om opfølgning på politiske aftaler, fx monitorering af pakkeforløb på kræftområdet
  • Data om ventetider indberettet af sygehuse og andre behandlingssteder (venteinfo.dk)

I den kommende tid vil Statens Serum Institut løbende arbejde på at udvide indholdet, så der både kommer mere indhold på de nuværende områder og senere også kommer nye områder, der skal afspejle økonomien i sundhedsvæsenet og samle data fra De Nationale Sundhedsregistre.

I løbet af 2014 vil eSundhed.dk bl.a. komme til at indeholde data, der afspejler pakkeforløbene på hjerteområdet. Derudover vil der også komme data, der viser, hvordan sundhedsvæsenet klarer sig på områder som fx omfanget af sygehusinfektioner og anvendelsen af tvang i psykiatrien - og der vil komme et helt nyt område med data fra De Nationale Sundhedsregistre, som bl.a. vil indeholde data fra Børnedatabasen, Dødsårsagsregisteret og Fødselsdatabasen.

Gå til det nye eSundhed.dk.