Ekstra poliovaccination ved længere ophold i Pakistan, Syrien, Cameroun eller Ækvatorialguinea

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at poliovaccination overvejes før rejser fra Danmark til Pakistan, Syrien, Cameroun eller Ækvatorialguinea, hvis rejsen varer over 4 uger. Det skyldes, at WHO har vurderet, at spredningen af polio ikke er under kontrol i disse lande. WHO vurderer, at kravet om vaccination er midlertidigt.

Personer er fuldt beskyttede, hvis de har fulgt det danske vaccinationsprogram

Sundhedsstyrelsen vurderer, at man er fuldt beskyttet mod at få poliosygdommen, hvis man er færdigvaccineret efter det til enhver tid gældende danske vaccinationsprogram.

Hvorfor en ekstra vaccination?

For personer som er færdigvaccineret efter det danske vaccinationsprogram, giver vaccinationen en ekstra beskyttelse mod at kunne føre smitten videre. Vaccinationen er også en mere teknisk foranstaltning for ikke at blive mødt med et krav om vaccination ved udrejse fra Pakistan, Syrien, Cameroun eller Ækvatorialguinea.

Poliovaccination er en god ide til danskere, som ikke er fuldt vaccinerede

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination af personer, som ikke er fuldt vaccinerede. Udover ovennævnte lande gælder dette især ved rejser til Afghanistan, Etiopien, Irak, Israel, Somalia og Nigeria, hvor polio har været påvist mere sporadisk. I disse lande er der dog ikke et WHO-krav om vaccination ved udrejse.

Medbring dokumentation for vaccination

Du skal huske at medbringe dokumentation for poliovaccination på et internationalt WHO-vaccinationscertifikat, når du rejser til de fire ovennævnte lande. Vaccinationen skal være givet inden for et år før udrejse fra pågældende lande.

Betaling

Poliovaccination er kun gratis, hvis vaccinen gives som en del af børnevaccinationsprogrammet og hvis man er under 18 år.

Yderligere information

WHO: Polio Public Health Emergency
Statens Serum Institut: EPI-NYT 27 a+b/14

Rejsende bør være opmærksomme på, at situationen hurtigt kan ændres og at de opdaterede informationer om, hvilke lande hvor der er krav om ekstra vaccination ved udrejse og lande hvor der sporadisk forekommer tilfælde, løbende vil blive opdateret på Statens Serum Instituts hjemmeside. Det skal bemærkes, at teksten til EPI-NYT 27 a+b/14 er ændret i forhold til den version der blev sendt ud per mail.