Røget fisk fra Hjerting Laks kan være årsag til listeriasmitte

Statens Serum Institut vurderer, at koldrøget fisk fra Hjerting Laks A/S kan have smittet fem patienter med listeria.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at koldrøget fisk fra Hjerting Laks A/S kan have smittet fem patienter med listeria - en sidste år og fire i år. En af patienterne er død oplyser SSI.

Analyser udtaget af koldrøget hellefisk fra Hjerting Laks i august 2014 viste høje indhold af listeria. En række af virksomhedens produkter blev herefter trukket tilbage, og virksomheden stoppede midlertidigt med at producere hellefisk.

Hjerting Laks har på baggrund af fundene af listeria ændret på forhold i produktionen, og som en ekstra sikkerhed, har Fødevarestyrelsen pålagt virksomheden i en periode at udtage prøver af alle partier røget hellefisk og koldrøget ørred, inden de bringes i handlen.

Fødevarestyrelsen gennemfører opfølgende kontrol på virksomheden. Det skal bidrage til at sikre, at produkterne fra virksomheden ikke udgør en sundhedsrisiko for forbrugerne.

Kontakt
Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf. 2284 4834

Steen Ethelberg, Seniorforsker,
Afdeling for Infektionsepidemiologi, SSI, tlf. 3268 3545

Steen Ethelberg

Kontakt

Steen Ethelberg , Afsnitsleder , Fødevare- og vandbårne sygd. og zoonoser
T. 32683545 @. set@ssi.dk Se profil