DANMAP seminar 2019

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 15. november 2019 holder seminar i anledning af den internationale antibiotikauge.

I uge 46 løber den internationale antibiotikauge af stablen for at øge kendskabet til de risici, der er forbundet med uhensigtsmæssig og unødig brug af antibiotika. Den 18. november er det Europæisk Antibiotikadag, som ligeledes sætter fokus på bedre kendskab til antibiotikaresistens for både sundhedsprofessionelle og borgere. I den forbindelse inviterer parterne bag det danske overvågningsprogram DANMAP til et seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark.

Program

Programmet byder på en gennemgang af de vigtigste resultater fra den årlige DANMAP-rapport, som opgør forbruget af antibiotika til dyr og mennesker samt forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i dyr, fødevarer og mennesker i Danmark for 2018.

Seminaret vil også i år byde på diskussion af aktuelle problemstillinger med hensyn til resistens og herunder vil der bl.a. være en præsentation om forekomsten af resistens i svampe og mulig sammenhæng med forbrug af svampebekæmpelsesmidler i Danmark.

Der vil være en pause med let servering undervejs. Se endeligt program

Tid

Fredag den 15. november 2019 kl. 12.30–16.00.

Sted

Statens Serum Institut
Gymnastiksalen
Artillerivej 5 (GPS: Ørestads Boulevard 5)
2300 København S

Tilmelding

Det er gratis at deltage i seminaret. På grund af begrænset deltagerantal er tilmelding dog nødvendig senest fredag den 8. november 2019.

Når du tilmelder dig dette seminar, indsamler SSI dine kontaktoplysninger, så vi kan sende dig nyheder om antibiotikaresistens og holde dig orienteret om fremtidige seminarer om DANMAP. SSI  opbevarer dine data i 18 måneder, hvorefter de vil blive slettet. Du har altid ret til at få indsigt i, hvilke oplysninger vi behandler om dig, få oplysningerne berigtiget eller slettet. Såfremt du ønsker at klage over denne behandling af dine personoplysninger, kan du henvende dig til Datatilsynet. Du har også mulighed for at henvende dig til vores DPO, Helle Ginnerup-Nielsen, databeskyttelse@sum.dk, tlf.: 29 77 56 95

For faglige spørgsmål

Specialkonsulent Birgitte Borck Høg, bibo@food.dtu.dk
eller overlæge Ute Wolff Sönksen, uws@ssi.dk

For spørgsmål om arrangementet

Akademisk medarbejder, Karoline Skjold Selle Pedersen, kssp@ssi.dk