Akademisk medarbejder til Center for Neonatal Screening

Ansøgningsfrist: 08. juni 2018

Om os 
Klinisk Massespektrometri (KMS) er en del af Dansk Center for Neonatal Screening hørende under afdelingen for Medfødte Sygdomme. I afdelingen er vi 40 medarbejdere samt seks tilknyttede gæsteforskere, ph.d.- og specialestuderende.  
 
I selve sektionen for Klinisk Massespektrometri står vi for alle analyser, der udføres med væskekromatografisk massespektrometri (LC-MS). Vores afsnit består af syv laboranter, fem akademikere og to IT-medarbejder. Vi har et tæt samarbejde på tværs af Medfødte Sygdomme, men også på tværs af Statens Serum Institut samt med eksterne samarbejdspartnere. 
 
Halvdelen af vores aktiviteter er rutinescreening af alle danske nyfødte for medfødte stofskiftesygdomme. Der screenes for 18 forskellige sygdomme med flere parallelle analyser og opfølgende tests. Vi modtager dagligt 100-500 PKU kort fra nyfødte, hvor svaret skal foreligge den følgende dag. Screeningsprogrammet for nyfødte er under konstant udvikling med nyt udstyr, nye sygdomme og nye analyser. Vi er akkrediteret efter ISO-standard 17025, hvilket sætter krav til dokumentation og veldefinerede arbejdsprocesser. 
 
Den anden halvdel af vores aktiviteter er forskning, hvor fokus er på nye screeningsmarkører, vitamin D forskning og metabolomics. Vi arbejder tæt sammen med Danmarks Nationale Biobank og deltager i flere store internationale projekter, hvor vi står for hoveddelen af laboratoriearbejdet. 
 
Dit arbejde 
Dit daglige arbejde er i laboratoriet sammen med laboranterne, hvor du har overblikket, sikrer kvaliteten og løser tekniske og administrative udfordringer. Der er meget varierede opgaver fra akademisk arbejde ved skrivebordet til praktisk arbejde i laboratoriet, fra akut problemløsning til sikring af performance over månederne.
 
Du har solid støtte i ryggen, men er den centrale akademiker, der står forrest i sikringen af den daglige drift.  
 
Du kommer til, i samarbejde med kollegaer, at optimere screeningen, implementere forbedringer og udvikle nye analyser. Vi er en lille gruppe, så der er gode muligheder for at komme igennem med egne ideer. 
 
Du er en del af en overordnet vagtordning, som monitorerer den samlede screeningsindsats på tværs af laboratorierne og formidler kontakten til det øvrige sundhedsvæsen i tilfælde af positive prøver. 
 
Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer: 
Vi forventer, at du har en naturvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig uddannelse på kandidatniveau og gerne en Ph.d.-grad.  Derudover forventer vi at du: 
  • har mindst 1 års hands-on erfaring med LC-MS analysemetoder 
  • har erfaring og interesse i kvalitetssikring 
  • kan overskue at supervisere mange typer analyser i forskellige laboratorier  
  • er velformuleret, skriftligt og mundtligt, på dansk og på engelsk.  
Af personlige kvalifikationer forventer vi, at du er selvstændig, stabil og har gode samarbejdsevner.  
 
Vi tilbyder 
En alsidig og udfordrende hverdag, hvor du er med til at løfte samfundsnyttige arbejdsopgaver i en anerkendt virksomhed med høj faglighed og engagerede kolleger.  
 
Opkvalificering af din viden om og erfaring med MS til højeste niveau. 
 
En fleksibel og familievenlig arbejdsplads med 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi er centralt beliggende i København tæt på offentlig transport og med fri parkering på området. 
 
Der er desuden mulighed for hjemmearbejde cirka en lørdag om måneden i forbindelse med vagtordning.  
 
Om ansættelsen 
Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation  
 
Kontakt os gerne 
Du kan få mere at vide om stillingen ved at kontakte sektionsleder Arieh Cohen, tlf. 32 68 35 20. 
 
Er du interesseret? 
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 24 eller 25.  Statens Serum Institut (SSI) forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme, biologiske trusler og medfødte lidelser. Vores mission er:  ”Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning.”

SSI er en mangfoldig arbejdsplads med ca. 700 medarbejdere. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

SSI lægger stor vægt på den enkelte medarbejders muligheder for kompetenceudvikling. SSI har per 1. januar 2018 røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Relateret indhold

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en stilling på SSI eller til rekrutteringsforløbet, kan du sende en mail til .

Uopfordrede ansøgninger
Vi behandler ikke uopfordrede ansøgninger. Alle ledige stillinger bliver slået op her på vores hjemmeside.

Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik
Vil du vide mere om muligheden for ansættelse i løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik, kan du læse mere om det på siden Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik. Her har du også mulighed for at uploade din ansøgning og CV.

Jobs

Jobagent

Fandt du ikke det du søgte, så tilmeld dig vores jobagent og få besked besked næste gang vi annoncerer en stilling.