Seneste nyt fra BSIG

Der kommer jævnligt nye forskningsresultater baseret på data fra BSIG. I menuen til højre finder du en emneopdelt oversigt over mange af de forskningsresultater, som BSIGs data er blevet benyttet til.

Tidligere pubertet bliver kædet sammen med moderens rygning i graviditeten

1. november 2018

Hvis mor ryger under graviditeten, er der risiko for, at hendes børn går tidligere i puberteten. Det viser stor ny undersøgelse fra Bedre sundhed i generationer.

Hovedpinepiller under graviditeten kan fremskynde pigers pubertet

12. oktober 2018

Jo flere uger en gravid kvinde tager smertestillende piller, des tidligere går hendes datter i puberteten. Det viser en ny undersøgelse baseret på oplysninger fra Bedre sundhed i generationer (BSIG).

Mulig sammenhæng mellem gluten og diabetes 1

20. september 2018

Nyt studie med data fra Bedre sundhed i generationer finder en mulig sammenhæng mellem gluten, graviditet og type 1 diabetes hos barnet. Der er dog brug for flere studier for at bekræfte konklusionerne og undersøge de mekanismer, der ligger bagved, understreger forskerne.

Nyt forskningsprojekt skal finde sammenhæng mellem tarmbakterier og glutenallergi

8. juni 2018

GlutenFyn er et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge sammenhængen mellem tarmbakterier og glutenallergi. Det er forskere fra Odense Universitetshospital, der i samarbejde med BSIG står bag projektet.

Trafikstøj og luftforurening hænger sammen med feberkramper hos små børn

3. maj 2018

I et nyt studie baseret på data fra Bedre sundhed i generationer finder forskere en statistisk sammenhæng mellem luftforurening og trafikstøj på den ene side og risiko for feberkramper på den anden. Dette er det første studie af sin slags, og der er derfor brug for flere undersøgelser for at be- eller afkræfte disse resultater.

Syntetisk oxytocin under fødsel og risiko for ADHD hos barnet

24. april 2018

Syntetisk oxytocin givet til kvinder under fødslen ser ikke ud til at påvirke udviklingen af hyperaktivitet eller opmærksomhedsvanskeligheder hos barnet senere i livet, viser en undersøgelse i Bedre sundhed i generationer.

Øget risiko for cerebral parese hos børn eksponeret for paracetamol og aspirin i graviditeten

13. april 2018

I et nyt studie i data fra Bedre sundhed i generationer finder forskerne en statistisk sammenhæng mellem brug af milde smertestillende mediciner under graviditeten og risiko for cerebral parese (CP) hos barnet. Forskerne ved dog ikke med sikkerhed, om den forøgede risiko skyldes lægemidlerne eller den sygdom, de tages mod.

Betydning af faders alder for astma i barndommen

20. marts 2018

Det ser ud til, at fars alder har betydning for barnets risiko for astma.

Markant lavt stofskifte tidligt i graviditet kan have konsekvens for barnets intelligens

6. marts 2018

Hvis moderens stofskifte er for lavt eller for højt i den tidlige graviditet, kan det påvirke fosterets hjerneudvikling. En ny stor dansk undersøgelse viser, at moderens stofskifte i tidlig graviditet skal være svært forstyrret, før det påvirker barnets intelligens.

Indsamling af kostoplysninger blandt BSIGs 14-årige deltagere er afsluttet

6. marts 2018

BSIGs indsamling af kostoplysninger blev afsluttet i efteråret 2017. Knap 37000 unge har besvaret skemaet.

Seneste nyt fra BSIG

Kontakt

Bedre sundhed i generationer

Aya Fabricius
Inger Kristine Meder

Tlf.: 3268 8121
Tlf.: 3268 3957