Seneste nyt fra BSIG

Der kommer jævnligt nye forskningsresultater baseret på data fra BSIG. I menuen til højre finder du en emneopdelt oversigt over mange af de forskningsresultater, som BSIGs data er blevet benyttet til.

Tvungen ambulant fødsel kan være en dårlig idé

26. oktober 2017

Børn som bliver udskrevet fra hospitalet samme dag, som de bliver født, bliver hyppigere genindlagt og klarer sig dårligere i grundskolen, viser studie fra VIVE.

Mors antibiotikaforbrug i graviditeten er relateret til børneeksem hos barnet

9. oktober 2017

Ny forskning fra BSIG viser en statistisk sammenhæng mellem mors antibiotikaforbrug i graviditeten og barnets udvikling af børneeksem.

Flotte præmier i Sund med SMS trækkes nu!

12. juli 2017

I netop disse dage finder vi vinderne af 10 gavekort, tre iPhones og hovedpræmien, en Macbook Pro, blandt deltagerne i vores ”Sund med SMS” forskningsprojekt.

BSIG på Facebook

7. juni 2017

Mød os på vores nye Facebookside! Her vil vi løbende dele forskningsnyheder, præsentere vinderne i vores konkurrencer, bringe interviews med deltagere og meget mere.

Kom med til Forskningens døgn!

19. april 2017

Den 25., 26. og 27. april afholdes Forskningens Døgn i Danmarks Nationale Biobank, hvor alle biologiske prøver fra BSIGs deltagere opbevares.

Tegn på afvigende udvikling hos børn med ADHD allerede i de første leveår

24. februar 2016

Ny forskning baseret på data fra BSIG viser en sammenhæng mellem børns tidlige udvikling og deres risiko for at udvikle ADHD senere i livet.

Håndkøbsmedicin under graviditeten øger muligvis risiko for autisme hos barnet

24. februar 2016

Risiko for autisme hos barnet kan knyttes til indtagelse af smertestillende medicin med paracetamol under graviditeten, vurderer et forskerhold fra Aarhus Universitet og University of California (UCLA).

Særlige genmutationer øger risiko for hudsygdomme hos børn

10. februar 2016

Forskere finder en øget risiko for nældefeber og andre typer af hudsygdomme hos børn med særlige genmutationer.

Graviditet og stofskiftesygdom

9. februar 2016

Omkring 4% af danske kvinder i den fødedygtige alder lider af en stofskiftesygdom enten før, under eller efter en graviditet. Dette er konklusionen på en opgørelse, som læge Stine Linding Andersen og professor Peter Laurberg har foretaget med udgangspunkt i data fra Bedre sundhed i generationer og danske nationale registre.

Ingen sammenhæng mellem fiskeolje og autisme

14. januar 2016

Nyere forskning har påpeget, at fiskeolje under graviditeten kan beskytte mod autisme. Et forskerhold fra Univerisity of California (UCLA) finder ingen sammenhæng mellem indtag af fiskeolje tidligt i graviditeten og risiko for autisme. 

Seneste nyt fra BSIG

Kontakt

Bedre sundhed i generationer
Aya Fabricius
Inger Kristine Meder

Tlf.: 3268 8121
Tlf.: 3268 3957