2011

Er der en sammenhæng mellem endometriose og inflammatorisk tarmsygdom?

19. december 2011

Et landsdækkende dansk studie publiceret i det internationale tidskrift 'Gut' viser, at kvinder, der tidligere har været indlagt med den gynækologiske lidelse endometriose, hyppigere end forventet udvikler kronisk inflammatorisk tarmsygdom. Hvad dette specifikt skyldes vides endnu ikke, men måske har sygdommene fælles årsager eller måske kan den øgede forekomst af inflammatoriske tarmsygdomme skyldes den anvendte hormonbehandling af endometriose.

SSI forsker får bevilling fra Gigtforeningens forskningsråd

16. december 2011

Afdelingschef og overlæge Niels Heegaard fra Statens Serum Institut har modtaget 200.000 kr. fra Gigtforeningen.

Patienter med en alvorlig form for muskeldystrofi har øget risiko for at udvikle kræft

14. december 2011

Sammenlignet med befolkningen som helhed har patienter med sygdommen myoton muskeldystrofi (MMD; en form for muskeldystrofi karakteriseret ved generel svækkelse og muskelhenfald, der angriber ansigt, fødder, hænder og nakke) en øget risiko for at udvikle kræft, særligt i hjernen, æggestokken, tyktarmen, og livmoderen. Men også risikoen for kræft i andre organer synes forøget.

Ny bevilling fra Aase og Ejnar Danielsens fond

9. december 2011

Aase og Ejnar Danielsens Fond har doneret 100.000 kr. til overlæge, dr. med. Morten Frisch, Afdeling for Epidemiologisk Forskning på SSI.

Ny tuberkulose vaccine rettet imod latent tuberkulose under afprøvning i Afrika

1. december 2011

Statens Serum Institut og Aeras offentliggør i dag, at den første vaccination med en ny tuberkulose-vaccine har fundet sted. Fase I studiet udføres i Sydafrika og er kulminationen på et længerevarende forskningssamarbejde ledet af Professor Peter Andersen fra Statens Serum Institut. Arbejdet har været støttet af The Bill & Melinda Gates Foundation, som en del af deres Grand Challenge Program.

Dansk vaccineforsker trækker verdenseliten inden for vaccineforskning og Gates Foundation til Danmark

1. december 2011

Den 1. december gæster verdens førende vaccineforskere Novo Nordisk Fonden.  Anledningen er en todages konference om tuberkulosevaccine for 150 af verdens fremmeste eksperter. Begivenheden har fået stor international bevågenhed og også Bill og Melinda Gates Foundation deltager.

Ph.d.-forsvar om graviditetsforhold og autoimmune sygdomme

28. november 2011

Kristian T. Jørgensen forsvarer onsdag den 21. december sin ph.d.-afhandling med titlen 'Reproductive factors and risk of female predominant and other autoimmune diseases'.

Lav forekomst af leverkræft og andre leversygdomme hos grønlændere med kronisk hepatitis B virusinfektion (HBV)

21. november 2011

I Grønland er 5%-10% af befolkningen bærere af hepatitis B-virus, hvilket er tegn på kronisk hepatitis B virusinfektion (HBV). Sådan en situation er en kendt risikofaktor for bl.a. kræft i leveren, men forekomsten af både levercirrose og leverkræft er lav i Grønland. Denne uoverensstemmelse belyses nu af forskere fra Statens Serum Institut i en stor befolkningsundersøgelse, som netop er publiceret i JNCI.

Disputatsforsvar om Hodgkin lymfom

17. november 2011

Læge, ph.d. Henrik Hjalgrim, Afdeling for Epidemiologisk Forskning, SSI, forsvarer fredag den 16. december sin doktordisputats med titlen 'On the Aetiology of Hodgkin Lymphoma'.

Forskere fra SSI er nomineret til prisen ”Årets danske forskningsresultat 2011”

16. november 2011

Prisen udloddes af Videnskab.dk, og vinderen findes ved en afstemning blandt videnskab.dk's læsere. Der kan stemmes til den 27. november på www.videnskab.dk/stem.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: