Godt 600 døde i ebolavirus-udbruddet i Vestafrika

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er der fra de tre lande Guinea, Sierra Leone og Liberia samlet kendskab til 964 tilfælde af ebolavirus-infektion, herunder 603 dødsfald. Det er især den fortsatte udvikling i Sierra Leone og Liberia der bekymrer WHO.

Af en opgørelse dateret 12. juli 2014 fremgår det, at der mellem 8. og 12. juli blev rapporteret om 30 nye tilfælde og 13 dødsfald fra Liberia samt 49 tilfælde og 52 dødsfald fra Sierra Leone. Dette tyder på, at der fortsat er spredning af ebolavirus i samfundet i de to lande. Situationen er lidt roligere i Guinea, hvor 6 nye tilfælde og 3 dødsfald blev rapporteret i denne periode, men også her følger WHO udviklingen tæt. Samlet er det stadig Guinea der har det største antal tilfælde, 406 ud af det samlede antal på 964.

Efter det regionale møde i Ghana i starten af juli er det blevet besluttet at styrke indsatsen mod epidemien. I den forbindelse er der etableret et regionalt center til koordinering af arbejdet med at bringe epidemien under kontrol. Dette center er beliggende i Conakry, hovedstaden i Guinea. WHO’s indsats har som det vigtigste mål, at styrke kontaktopsporingen som er den mest effektive måde at få bragt udbruddet under kontrol. Tidlig diagnose og øjeblikkelig isolation af syge er således en betingelse for at stoppe spredning af virus i samfundet.

Ebolavirus smitter ved kontakt med patienters kropsvæsker. Dermed er risikoen for smitte under normale omstændigheder minimal, og en spredning uden for det ramte område i Vestafrika er meget usandsynlig.

Der er ingen restriktioner for rejser i de pågældende lande.

Læs videre om udbrud af ebola i Vestafrika