European HIV Testing Week 21.-28. november 2014 – Tal om hiv. Test for hiv.

Denne uge lanceres European HIV Testing Week for anden gang med temaet ”Tal om hiv. Test for hiv”.

Formålet med den europæiske hiv-test-uge er at øge opmærksomhed på hiv, og ikke mindst de fordele der er ved at blive testet og komme i behandling tidligt.

Det har vist sig, at jo før man kommer i behandling for hiv, jo bedre muligheder har man for at bevare et godt helbred, ligesom risikoen for at smitte andre formindskes.

I dag er mindst én af tre af de 2,3 millioner mennesker som lever med hiv i Europa ikke klar over deres positive hiv-status. Ligeledes diagnosticeres 50 % sent, hvilket forsinker adgang til behandling.

Med det formål at vende dette billede, er over 650 NGO'er, hospitaler og klinikker fra hele Europa i denne uge sammen om at få flere til at blive testet for hiv. Deltagere af hiv-test-ugen tilbyder hiv-testning, sætter fokus på fordelene ved hiv-test og tidlig behandling, og forsøger at øge opmærksomheden på hiv-testning blandt politiske beslutningstagere i Europa.

Den europæiske hiv-test-uge koordineres af HIV in Europe, som er placeret hos CHIP under Rigshospitalet, Klinik for Infektionsmedicin og Reumatologi. CHIP kan kontaktes på hie.rigshospitalet@regionh.dk eller tina.bruun.01@regionh.dk (telefon: 35455793).
Tilmelding til initiativet foregår på hjemmesiden, hvor der også kan findes mere information og materiale.