Vaccinationsdækning

Tilslutning til børnevaccinationsprogrammet

Tilslutningen til børnevaccinationsprogrammet opgøres ud fra data fra Det Danske Vaccinationsregister (DDV), se mere på side om overvågning af vaccinationer.

Med SSI’s applikation under www.ssi.dk/data kan man vælge at få data vist på et danmarkskort, og således hurtigt få overblik over vaccinationstilslutningen i kommuner og landsdele.

Applikationen indeholder data for vaccinerne i det danske børnevaccinationsprogram, dvs. difteri, stivkrampe, kighoste, polio, livmoderhalskræft (HPV), visse former for meningitis/blodforgiftning*, mæslinger, røde hunde og fåresyge samt data for influenzavaccinationer. Der er mulighed for at tilpasse opgørelserne på køn, relevante fødselsårgange, kommuner og landsdele.

Data bliver i starten opdateret en gang om måneden. Efter en opdatering vil applikationen vise data med op til 3 måneders forsinkelse. I takt med, at Det Danske Vaccinationsregister (DDV) implementeres, tiden, fra en vaccination er givet, til den indgår i opgørelsen, blive reduceret tilsvarende.

Link til ”sådan bruger du overvågning i tal og grafer, vaccinationstilslutning”

Sidst redigeret 28. november 2017