Nyheder - rejsevaccination

Human rabiestilfælde på Borneo, Malaysia

21. november 2018

Mellem den 1. juli 2017 og den 22. oktober 2018 er der rapporteret om 13 humane tilfælde af rabies fra delstaten Sarawak på Borneo, Malaysia. Seneste tilfælde blev rapporteret den 21. august 2018.

Pas på hunde, katte og andre dyr, når du rejser

14. november 2018

Efter det tragiske dødsfald i England råder SSI folk til at være opmærksomme, når de rejser til lande, hvor der er rabies.

Koleraudbrud flere steder i verden

5. november 2018

ECDC (Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse- og Kontrol) har den 26. oktober 2018 rapporteret om, at der, over de seneste måneder, har været en usædvanlig stigning af koleratilfælde i det sydlige Afrika, på Afrikas Horn og i Adénbugten. For nylig er der også rapporteret om koleraudbrud i det vestlige Afrika, se figuren.

Polio i verden - opdatering

2. november 2018

Polio er tæt på at være udryddet i hele verden, og WHO har siden maj 2014 erklæret international spredning af poliovirus (både vildtype og vaccinetype) for en folkesundhedsmæssig krise af international betydning (senest opretholdt og opdateret af WHO i august 2018).

Udbrud af abekopper (monkeypox) i Nigeria

3. oktober 2018

I løbet af det seneste år er der påvist ca. 270 bekræftede eller mistænkte tilfælde i 26 stater i landet. I alt syv patienter er døde. Dette er det største udbrud af sygdommen nogensinde i Vestafrika.

Ny vaccine kombinerer beskyttelse mod hepatitis A og tyfus

5. september 2018

Der er registreret en ny vaccine, ViATIM®, som beskytter mod både smitsom leverbetændelse (hepatitis A) og tyfus. Den indeholder inaktiveret hepatitis A-virus og kapsel polysaccharid fra tyfusbakterier.

Nyt udbrud af ebola i Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

2. august 2018

WHO har rapporteret om et nyt udbrud af ebola i North Kivu-provinsen i den nordøstlige del af landet, tæt på grænsen til Uganda.

Vaccination før high school- eller universitetsophold i USA

6. juli 2018

Unge, der skal gå på high school eller universitet i USA, kan blive mødt med vaccinationskrav, der er mere omfattende end det danske børnevaccinationsprogram.

Udbrud af ebolavirus i Den Demokratiske Republik Congo

18. maj 2018

Den 8. maj 2018 meldte sundhedsministeriet i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) om et udbrud af Ebolavirus i Bikoro sundhedsdistrikter, Equateur-provinsen.

Udbrud af mæslinger i Europa

23. april 2018

Der rapporteres lige nu om et stigende antal tilfælde af mæslinger i en række lande i Europa.

Nyheder - rejsevaccination