Akademiker til Center for Neonatal Screening ved Statens Serum Institut

Ansøgningsfrist: 25. oktober 2018

Vi søger en akademiker til i sektionen for klinisk massespektrometri (KMS) til ansættelse snarest muligt.  
 
Om os  
KMS er del af afdeling for Medfødte Sygdomme, Dansk Center for Neonatal Screening. I afdelingen er vi 40 medarbejdere samt 6 tilknyttede gæsteforskere, ph.d.- og specialestuderende. KMS står for alle analyser, der udføres med væskekromatografisk massespektrometri (LC-MS) og består af 7 laboranter, 5 akademikere og 2 IT medarbejder, der samarbejder tæt med de andre afsnit i det daglige arbejde.  
 
Halvdelen af vores aktiviteter er rutine screening af alle danske nyfødte for medfødte stofskiftesygdomme. Der screenes for 18 forskellige sygdomme med flere parallelle analyser og opfølgende tests. Vi modtager dagligt 100-500 PKU kort fra nyfødte, hvor svaret skal foreligge den følgende dag. Screeningsprogrammet for nyfødte er under konstant udvikling med nyt udstyr, nye sygdomme og nye analyser. Vi er akkrediteret efter ISO-standard 17025, hvilket sætter krav til dokumentation og veldefinerede arbejdsprocesser.  
 
Den anden halvdel af vores aktiviteter er forskning, hvor fokus er på nye screeningsmarkører, vitamin D forskning og metabolomics. Vi arbejder tæt sammen med Danmarks Nationale Biobank og deltager i flere store internationale projekter, hvor vi står for hoveddelen af laboratoriearbejdet.  
 
Dine arbejdsopgaver  
• Dit daglige arbejde er i laboratoriet sammen med laboranterne, hvor du har overblikket, sikrer kvaliteten og løser tekniske og administrative udfordringer. Der er meget varierede opgaver, fra akademisk arbejde ved skrivebordet til praktisk arbejde i laboratoriet, fra akut problemløsning til sikring af performance over månederne.
Du har solid støtte i ryggen, men er den centrale akademiker, der står forrest i sikringen af den daglige drift  
• Du kommer til - i samarbejde med kollegaer - at optimere screeningen, implementere forbedringer og udvikle nye analyser. Vi er en lille gruppe, så der er gode muligheder for at komme igennem med egne ideer  
• Du deltager i en overordnet vagtordning, som monitorerer den samlede screeningsindsats på tværs af laboratorierne, og formidler kontakten til det øvrige sundhedsvæsen i tilfælde af positive prøver  
 
Din uddannelse og erfaring  
Vi forventer, at du:  
• har en naturvidenskabelig/sundhedsvidenskabelig uddannelse og gerne en ph.d.  
• har mindst 1 års hands-on erfaring med LC-MS analysemetoder  
• har erfaring og interesse i kvalitetssikring  
• kan overskue at supervisere mange typer analyser i forskellige laboratorier  
• har mulighed for hjemmearbejde ca. 1 lørdag om måneden ifm. vagtordning  
• kan tale og skrive dansk og engelsk  
• er selvstændig og stabil og har gode samarbejdsevner  
 
Vi tilbyder  
• En alsidig og udfordrende hverdag, hvor du er med til at løfte samfundsnyttige arbejdsopgaver i en anerkendt virksomhed med høj faglighed og engagerede kolleger  
• Opkvalificering af din viden og erfaring med MS til højeste niveau  
• En fleksibel og familievenlig arbejdsplads med 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi er centralt beliggende i København tæt på offentlig transport  
 
Løn- og ansættelsesvilkår  
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.  
 
Kontakt os gerne  
Du kan få mere at vide om stillingen ved at kontakte sektionsleder Arieh Cohen, tlf. 32 68 35 20.  
 
Er du interesseret?  
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt fra uge 44-45.  



Statens Serum Institut (SSI) forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme, biologiske trusler og medfødte lidelser. Vores mission er:  ”Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning.”

SSI er en mangfoldig arbejdsplads med ca. 700 medarbejdere. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

SSI lægger stor vægt på den enkelte medarbejders muligheder for kompetenceudvikling. SSI har røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Relateret indhold

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en stilling på SSI eller til rekrutteringsforløbet, kan du sende en mail til .

Uopfordrede ansøgninger
Vi behandler ikke uopfordrede ansøgninger. Alle ledige stillinger bliver slået op her på vores hjemmeside.

Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik
Vil du vide mere om muligheden for ansættelse i løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik, kan du læse mere om det på siden Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik. Her har du også mulighed for at uploade din ansøgning og CV.

Jobs

Jobagent

Fandt du ikke det du søgte, så tilmeld dig vores jobagent og få besked besked næste gang vi annoncerer en stilling.