Epidemiolog søges til Infektionsepidemiologi og Forebyggelse

Ansøgningsfrist: 30. april 2018

Vi søger en engageret og entusiastisk akademiker til at arbejde med overvågning af, forskning i og opklaring af udbrud med fødevarebårne og zoonotiske sygdomme.  
 
Om os  
Vi er en tværfaglig afdeling bestående af 30 medarbejdere, fordelt på læger, sygeplejersker, epidemiologer, statistikere, biologer, folkesundhedsvidenskabskandidater m.fl. Vi udfører overvågning af og rådgivning om forebyggelse af smitsomme sygdomme og deltager i det operationelle beredskab ved sygdomsudbrud.  
 
Du vil være en del af afsnit for Fødevarebårne og Zoonotiske Sygdomme. Dette afsnit arbejder med overvågning af en række fødevare- og vandbårne sygdomme, analyserer indsamlede data samt rapporterer og agerer på baggrund heraf. Stillingen vil både involvere sygdomsovervågning, udbrudshåndtering og forskning. Et vigtigt indsatsområde for afsnittet er at optimere sygdomsovervågningen med udgangspunkt i nye elektroniske overvågningsmuligheder samt forske og vejlede om smitteveje og sygdomsbyrde. Afsnittet arbejder også med at identificere og udrede udbrud af smitsomme sygdomme. Der er overvejende tale om fødevarebårne udbrud, der som regel efterforskes i samarbejde med andre instanser, både andre afdelinger på Statens Serum Institut og f.eks. Fødevarestyrelsen og de lokale fødevareregioner, Styrelsen for Patientsikkerhed og Fødevareinstituttet på DTU.  
 
Dit arbejde  
Dine primære arbejdsopgaver vil inkludere:  
• generel udbrudsdetektion og udbrudsudredning  
• analyse og rapportering af overvågningsdata fra laboratoriemeldesystemerne for fødevarebårne infektioner  
• opbygning af analysemoduler/metoder til at analysere overvågningsdata fra MiBa  
• deltagelse i EU-projekter  
• planlægning og gennemførelse af case-kontrol og kohorte undersøgelser  
• deltagelse i nationalt samarbejde vedrørende fødevarebårne infektioner  
• i nogen udstrækning deltagelse i specifikke forskningsprojekter indenfor området samt vidensspredning og formidling  
• medvejledning af afdelingens gæstestuderende.  
 
Din uddannelse og erfaring  
Du skal have en akademisk uddannelse indenfor det folkesundhedsmæssige, medicinske eller biologiske område med nogle års forskningserfaring eller lignende erhvervserfaring.  
 
Derudover skal du:  
• have epidemiologisk specialisering såsom en ph.d. grad eller et EPIET diplom  
• have feltepidemiologisk erfaring, specielt erfaring med udbrudshåndtering og erfaring med fødevarebårne infektioners epidemiologi  
• have dokumenterede datahåndterings og dataanalyse kvalifikationer, ubesværet tilgang til SAS/Stata/R foretrækkes  
• kunne tale og skrive dansk og engelsk flydende.  
 
Det er en fordel at have international erfaring og have skrevet og publiceret videnskabelige artikler.  
 
Dine personlige kvalifikationer  
Af personlige kvalifikationer imødeser vi, at du:  
• har overblik, er struktureret og kan overholde deadlines  
• tager initiativ og kan arbejde selvstændigt  
• er imødekommende og god til at kommunikere.  
 
Vi tilbyder  
Et arbejde i en fagligt og socialt velfungerende afdeling med stor ekspertise inden for smitsomme sygdomme og fokus på medarbejdernes trivsel. Afdelingen har en høj faglig profil og er en central aktør i det danske arbejde med at bekæmpe og overvåge smitsomme sygdomme. Statens Serum Institut er en fleksibel arbejdsplads med 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause. Vi ligger centralt i København og har fri parkering. Instituttet er en røgfri arbejdsplads.  
 
Om ansættelsen  
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation eller mellem Finansministeriet og Yngre Læger.  
 
Kontakt os gerne  
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte epidemiolog Luise Müller på telefon 3268 8590 eller afsnitsleder Steen Ethelberg på telefon 3268 3545.  
 
Er du interesseret?  
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler indledes i uge 18.Statens Serum Institut (SSI) forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme, biologiske trusler og medfødte lidelser. Vores mission er:  ”Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning.”

SSI er en mangfoldig arbejdsplads med ca. 700 medarbejdere. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

SSI lægger stor vægt på den enkelte medarbejders muligheder for kompetenceudvikling. SSI har per 1. januar 2018 røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Relateret indhold

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en stilling på SSI eller til rekrutteringsforløbet, kan du sende en mail til .

Uopfordrede ansøgninger
Vi behandler ikke uopfordrede ansøgninger. Alle ledige stillinger bliver slået op her på vores hjemmeside.

Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik
Vil du vide mere om muligheden for ansættelse i løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik, kan du læse mere om det på siden Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik. Her har du også mulighed for at uploade din ansøgning og CV.

Jobs

Jobagent

Fandt du ikke det du søgte, så tilmeld dig vores jobagent og få besked besked næste gang vi annoncerer en stilling.