Laborant/Laboratorietekniker til Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker

Ansøgningsfrist: 01. marts 2018

Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker, Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe på Statens Serum Institut (SSI), søger snarest en laborant eller laboratorietekniker til en et-årig stilling.  
 
Afsnittet overvåger antibiotikaforbrug samt resistens, og er nationalt referencelaboratorium for en række resistente bakterier bl.a. methicillin resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Bakterieisolater indsendes som renkulturer fra landets hospitaler eller som primærprøver fra dyr og mennesker i forbindelse med andre projekter. Dette kan være forskningsprojekter, hvilket de seneste år særligt har omhandlet forbindelsen imellem husdyr og mennesker. Laboratoriearbejdet er fokuseret omkring karakterisering af de indsendte bakterier med hensyn til antibiotikaresistens og molekylær typning.  
 
Vi er to dyrlæger, to læger og syv akademikere og seks laboranter ansat i laboratoriet, som foruden MRSA dækker en række andre resistente bakterier.  
 
Dit arbejde  
Du vil specifikt skulle arbejde med karakterisering af bakterier, der indgår i den nationale overvågning. Du bliver en del af en gruppe af dedikerede laboranter, laboratorieteknikkere og akademikere, som arbejder med bakteriel typning, antibiotikaresistensbestemmelse, og karakterisering af bakterielle virulensgener. Du vil også blive involveret i igangværende forskningsprojekter, som udover de nedenfor nævnte metoder vil kunne indbefatte andre molekylærbiologiske metoder.  
 
Dine primære arbejdsopgaver vil være:  
  • Modtagelse, registrering og frysning af bakterier  
  • Identifikation af MRSA  
  • Molekylær typning: PCR, spa- typning og helgenomsekvensering  
  • Fænotypisk resistensbestemmelse (disk diffusion og MIC)  
  • At udarbejde og revidere analyseforskrifter og instruktioner  
Din uddannelse og erfaring  
Vi forventer, at du er laborant eller laboratorietekniker og at du har erfaring indenfor:  
  • Molekylærbiologiske metoder som PCR og sekvensering  
  • Bakteriologisk arbejde, herunder resistensbestemmelser og typning af bakterier  
  • Microsoft Office pakkens programmer (Excel, Word og Acces)  
Dine personlige kvalifikationer  
Vi lægger desuden vægt på, at du kan arbejde selvstændigt og samtidigt er en god ”teamplayer”. Du skal have udpræget ordenssans og have lyst til at gå i dybden med faglige problemstillinger.  
 
Vi tilbyder  
Som medarbejder på Statens Serum Institut vil du få samfundsnyttige opgaver i en anerkendt virksomhed med høj faglighed og et aktivt miljø. Du vil få en stor kontaktflade, engagerede kolleger samt gode muligheder for efter- og videreuddannelse. Vi er en fleksibel og familievenlig arbejdsplads centralt beliggende i København med en 37 timers arbejdsuge inkl. frokostpause.  
 
Om ansættelsen  
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og gældende fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentlige Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) og gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK).  
 
Kontakt os gerne  
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til afsnitsleder Anders Rhod Larsen på tlf.: 3268 8674.  
 
Er du interesseret?  
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 10Statens Serum Institut (SSI) forebygger og bekæmper smitsomme sygdomme, biologiske trusler og medfødte lidelser. Vores mission er:  ”Vi styrker sundheden gennem sygdomskontrol og forskning.”

SSI er en mangfoldig arbejdsplads med ca. 700 medarbejdere. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

SSI lægger stor vægt på den enkelte medarbejders muligheder for kompetenceudvikling. SSI har per 1. januar 2018 røgfri arbejdstid og et røgfrit campus.

Relateret indhold

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en stilling på SSI eller til rekrutteringsforløbet, kan du sende en mail til .

Uopfordrede ansøgninger
Vi behandler ikke uopfordrede ansøgninger. Alle ledige stillinger bliver slået op her på vores hjemmeside.

Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik
Vil du vide mere om muligheden for ansættelse i løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik, kan du læse mere om det på siden Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik. Her har du også mulighed for at uploade din ansøgning og CV.

Jobs

Jobagent

Fandt du ikke det du søgte, så tilmeld dig vores jobagent og få besked besked næste gang vi annoncerer en stilling.