PDF-ikonPrintikon

Nyheder fra SSI

HPV vaccine gav ikke anledning til alvorlige bivirkninger blandt voksne kvinder

18. oktober 2017

Vaccination mod human papillomavirus var ikke forbundet med en øget risiko for 44 autoimmune og neurologiske sygdomme blandt kvinder i alderen 18 til 45 år. Dette er hovedbudskabet fra et nyt stort dansk-svensk studie fra Statens Serum Institut og Karolinska instituttet, der omfatter 3.1 millioner kvinder.

Efter et dramatisk fald i HPV-vaccinationsdækningen ser det nu ud til at udviklingen er ved at vende

12. oktober 2017

Der ses en kraftig stigning i antallet af unge kvinder, som får den første vaccine i HPV-programmet i perioden september 2016 til august måned 2017, som er den sidste måned der er inkluderet i den aktuelle opgørelse.  Cirka 2.500 kvinder startede HPV-vaccination i august måned 2017.

Pneumokokvaccination har ført til færre alvorlige infektioner hos både vaccinerede og uvaccinerede

12. oktober 2017

Siden 1. oktober 2007 er danske småbørn blevet tilbudt vaccination mod pneumokokinfektion i børnevaccinationsprogrammet. Siden da er der sket et væsentligt fald i alvorlige infektioner som meningitis og blodforgiftning. Faldet ses både hos børn under to år og hos ældre over 65, der også traditionelt er i risikogruppen.

Færre patienter behandles med antibiotika i Danmark

5. oktober 2017

I 2016 faldt antallet af behandlede patienter og antallet af indløste recepter på apotekerne, mens den samlede mængde brugt antibiotika forblev uændret. Det viser DANMAP rapporten for 2016 fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Kvinder med fødselsdepression: Stort studie sætter tal på gentagelsesrisikoen og på risikoen for senere depression

4. oktober 2017

Stor dansk undersøgelse viser, at der er sammenhæng mellem det at blive behandlet for fødselsdepression og risikoen for depression senere i livet.

Fortsat kun få tilfælde af infektion med TBE-virus i Danmark

4. oktober 2017

I perioden 2010-2016 er der ikke påvist smitte med TBE-virus i Danmark andre steder end på Bornholm.

Besøg i en svinestald giver kortvarig MRSA-forurening af næsen

3. oktober 2017

Besøgende i MRSA-smittede svinebesætninger bliver meget ofte forurenet af MRSA i næsen, men forureningen ophører typisk inden for få timer til nogle få dage. Det viser resultater fra en undersøgelse af risikoen for at blive ’forurenet’ med MRSA efter 1 times besøg i en svinestald.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293