Biologiske signaler i graviditeten

Illustration af gravid kvindeUnder graviditeten ændrer kroppens biomarkører sig. I Afdeling for Epidemiologisk Forskning på Statens Serum Institut rekrutterer vi gravide kvinder, som ønsker at deltage i et forskningsprojekt, hvor vi håber at finde frem til et mønster for disse ændringer. Hvis mønsteret brydes, kan vi måske opdage og forebygge komplikationer tidligere i graviditeten.

Formålet med studiet er at foretage en grundig undersøgelse af, hvad der sker i kvindens krop i forbindelse med graviditeten. Vi vil benytte en helt ny teknologi, som på engelsk kaldes ”integrated personalized omics profiling” eller iPOP.

Hvis du kunne tænke dig at deltage, skal du være mellem 18 og 33 år. Du skal være i starten af din graviditet, ved godt helbred og må ikke have nogen kroniske sygdomme og/eller bruge receptpligtig medicin. Du må ikke være blevet gravid som følge af fertilitetsbehandling.

Gravide deltagere skal gennemgå forskellige undersøgelser

Som deltager i forsøget vil du få foretaget en række kliniske undersøgelser i starten af studiet, hvorefter der hver uge i graviditeten bliver taget en blodprøve. Derudover vil vi i enkelte graviditetsuger indsamle vaginal, spyt og afføringsprøver, samt køre en vatpind over huden ved næse, albue og øre. Derudover, vil vi på alle deltagere tage en blodprøve inden for et år efter fødslen, og for enkelte kvinder, der indvilliger, vil vi tage blodprøver hver 4. uge i amme-perioden.

Tidslinje for deltagere

 Klik her for at se figuren i stort format 

Vil du deltage i projektet? Læs mere i folderen!

Forsiden af brochuren vedr. Biologiske signaler i graviditetenSom deltager i et sundhedsvidenskabeligt forskningsprojekt skal du have klar besked om mange forhold. Derfor har vi udarbejdet en folder, hvor du finder uddybende information om, hvad deltagelse i projektet betyder for dig.

Læs folderen her (PDF)

Projektet er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité i Region Hovedstaden under j.nr. H-3-2014-004 den 26. februar 2014. Det er frivilligt at deltage og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Vederlag

Du får et vederlag på kr. 3000,- for at deltage i projektet gennem hele perioden. Beløbet beskattes som B-indkomst, og udbetales, når dit undersøgelsesforløb er afsluttet. Hvis du ønsker at melde fra i utide, vil du få et reduceret beløb. Du kan også få dækket evt. transportudgifter.  

Links til artikler

Sidst redigeret 12. juni 2018

Kontakt

"Biologiske signaler i graviditeten"
Afdeling for Epidemiologisk Forskning
Marie-Louise Rasmussen
Studieleder
Tlf: 3268 8339

Marie-Louise Hee Rasmussen

Marie-Louise Rasmussen er studieleder for projektet. Kontakt hende på , hvis du ønsker at deltage eller bare ønsker mere information om undersøgelsen.


Som deltager vil du møde...

Som deltager i projektet vil du møde flere medarbejdere, som er med til at indsamle de biologiske prøver.

 

Marie Josephine Høvring
Sygeplejerske

tlf. 22 29 17 17

Ditte-Marie Holm
Skolarstipendiat