Forsendelse af prøver til Statens Serum Institut

Diagnostiske prøver emballeret i henhold til gældende lovgivning sendes som brev eller pakkepost til

Statens Serum Institut,
PDC bygning 85,
Artillerivej 5,
2300 København S.

Ved aflevering via kurer skal man være opmærksom på, at adressen angives som Ørestads Boulevard 5 på mange GPS systemer

Forsendelseskuverter kan gratis rekvireres hos SSI på Blanket 6 eller ved henvendelse til

Ny procedure for indsendelse af diagnoseprøver fra danske kunder til SSI

Ændringer i postlevering betyder, at diagnoseprøver fra 1 januar skal sendes med returpakkelabels, som kan rekvireres på SSI.

PostNord ændrer service for sortering og udbringning af post fra januar 2017. Den fortrykte portofrihed for danske kunder på Statens Serum Instituts diagnoseprøvekuverter (USF) er derfor ikke længere gyldig og afløses af en returpakkeordning.

For at sikre dag til dag og portofri levering af prøver fra danske kunder til diagnostisk analyse på Statens Serum Institut mandag til og med lørdag, skal prøvekuverter fra 1. januar 2017 være mærket med PostNord returpakkelabel. Kuverterne skal indleveres på et postindleveringssted.

Returpakkelabelen skal placeres midt på kuverten, men må ikke dække UN3373 symbolet og Biologisk kategori B budskabet.

Returpakkekuvert

Returpakkelabels kan rekvireres gratis via SSI ordremodtagelse på tlf. 3268 3111 eller ved henvendelse til ordre@ssi.dk. Vær opmærksom på at en sending returpakkelabels udløber efter 6 måneder. Udløbsdato er trykt på returpakkelabelen.

 

Særligt for PKU-prøverne

Det er meget vigtigt, at filterpapir blodprøven fra nyfødte (også kaldet PKU-prøven eller hæl-blodprøven) hurtigst muligt kommer SSI i hænde.

Flere af de 17 alvorlige sygdomme barnet undersøges for debuterer få dage efter fødslen og kan true barnets liv og helbred, hvis diagnosen ikke er kendt, og effektiv behandling ikke iværksættes.

Samtidigt er det vigtigt at prøven, som anbefalet, tages 48-72 timer efter fødslen, da det er på dette tidspunkt at sygdomsmarkørerne for alle 17 sygdomme er mest effektive, og screeningen således med størst sikkerhed kan afgøre om barnet bliver sygt.

Sidst redigeret 27. juli 2017

Relateret indhold

Kontakt

Biobank og Biomarkører

Tlf.: 3268 8600


Telefontid:
Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
Fredag kl. 8.00-15.00

Abonnér på nyhedsbrev

Tilmeld dig DIAGNOSTIK-NYT