PDF-ikonPrintikon

2017

Efter et dramatisk fald i HPV-vaccinationsdækningen ser det nu ud til at udviklingen er ved at vende

12. oktober 2017

Der ses en kraftig stigning i antallet af unge kvinder, som får den første vaccine i HPV-programmet i perioden september 2016 til august måned 2017, som er den sidste måned der er inkluderet i den aktuelle opgørelse.  Cirka 2.500 kvinder startede HPV-vaccination i august måned 2017.

Pneumokokvaccination har ført til færre alvorlige infektioner hos både vaccinerede og uvaccinerede

12. oktober 2017

Siden 1. oktober 2007 er danske småbørn blevet tilbudt vaccination mod pneumokokinfektion i børnevaccinationsprogrammet. Siden da er der sket et væsentligt fald i alvorlige infektioner som meningitis og blodforgiftning. Faldet ses både hos børn under to år og hos ældre over 65, der også traditionelt er i risikogruppen.

Færre patienter behandles med antibiotika i Danmark

5. oktober 2017

I 2016 faldt antallet af behandlede patienter og antallet af indløste recepter på apotekerne, mens den samlede mængde brugt antibiotika forblev uændret. Det viser DANMAP rapporten for 2016 fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Fortsat kun få tilfælde af infektion med TBE-virus i Danmark

4. oktober 2017

I perioden 2010-2016 er der ikke påvist smitte med TBE-virus i Danmark andre steder end på Bornholm.

Ny HPV-vaccine i børnevaccinationsprogrammet

25. september 2017

Som en del af det danske børnevaccinationsprogram vil 12-årige piger nu blive tilbudt en HPV-vaccine, der dækker flere HPV typer.

Tid til influenzavaccination

20. september 2017

Den 1. oktober markerer begyndelsen af influenzasæsonen og starten på tilbuddet om gratis influenzavaccination til udvalgte personer.

Repræsentanter fra 19 europæiske lande mødes på Statens Serum Institut for at diskutere overvågning af dødelighed i Europa

18. september 2017

Influenza er hvert år årsag til en betydelig sygdomsbyrde og undertiden overdødelighed i Danmark og i resten af verden. Da systematisk overvågning er en forudsætning for målrettet kontrol og forebyggelse af influenza, gennemfører alle lande hvert år en omfattende overvågningsindsats i løbet af influenzasæsonen, baseret på  bl.a. indberetninger om mistænkte og påviste influenzatilfælde fra praktiserende læger, vagtlæger og hospitaler.

Danmark har elimineret mæslinger

13. september 2017

Danmark opfylder nu betingelserne for at have elimineret mæslinger. Det vurderer WHO. Elimination betyder, at der ikke har været vedvarende smitte af mæslinger i landet i de seneste tre år.

Anmeldte hiv-tilfælde i 2016 på niveau med foregående år

6. september 2017

Mænd, der har sex med mænd, samt indvandrere, der er heteroseksuelt smittet med hiv før ankomsten til Danmark, udgjorde fortsat de største smittegrupper blandt nyanmeldt hiv-tilfælde.

Virusekspert fra SSI første dansker på WHO-træningslejr i udbrudsbekæmpelse

6. september 2017

WHO's særlige udbrudsnetværk GOARN (Global Outbreak and Response Network) arbejder for at udvide feltet af eksperter, der kan rykke ud, hvis - eller når - et sygdomsudbrud som fx ebolaudbruddet i Vestafrika rammer igen. Det sker bl.a. med en intensiv uddannelse i udbrudshåndtering, hvor SSI-ekspert Thea Kølsen Fischer som den første dansker har deltaget.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder: