Ny videnskabskrimi er inspireret af Bandim Health Project’s forskning

Sissel-Jo Gazan, berømt for Årtiets krimi 2000-2010, ”Dinosaurens fjer”, udgiver den 23. august 2013 sin nye videnskabskrimi “Svalens Graf”.

Romanen er 100 % fiktion, men klart inspireret af Bandim Health Project’s forskning i uspecifikke effekter af vacciner, dvs. effekter som ikke er relaterede til beskyttelse mod selve sygdommen, der vaccineres mod. F.eks. har forskerne vist, at visse vacciner udover at beskytte mod specifikke sygdomme også har en positiv betydning for immunsystemets generelle modstandskraft, mens andre vacciner, selvom de beskytter mod specifikke sygdomme, paradoksalt synes at svække den generelle modstandskraft.

Sissel-Jo Gazan besøgte Bandim Health Project i Guinea-Bissau i 2009 for at researche til ”Svalens Graf”, og en del af romanens drama udspiller sig ved “Belem Health Project” i Guinea-Bissau.

Læs mere om romanen på Gyldendals hjemmeside

Læs uddrag af ”Svalens graf”

Om Bandim Health Project
Bandim Health Project er et sundhedsprojekt, som i samarbejde med sundhedsministeriet i Guinea-Bissau følger en befolkning på langt over 100,000 individer og regelmæssigt indsamler information om særligt kvinder og børns sundhed, sygdom og vaccinationer. Det gør det muligt at måle effekten af de forskellige sundhedsinterventioner, der tilbydes disse grupper, så som både eksisterende og nye vacciner.

Søg i nyheder: