Nyheder fra SSI

Kraftig stigning af vestnilfeber i Europa i sensommeren 2018

20. september 2018

Den seneste opdatering fra ECDC, Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og –kontrol, viser en kraftig yderligere stigning og geografisk spredning af tilfælde af vestnilfeber i Central- og Sydeuropa i løbet af den seneste måned. Rejsende til de berørte områder bør beskytte sig imod myggestik og behandlende læger skal være opmærksomme på sygdommen hos hjemvendte rejsende.

Mulig forbindelse mellem et højt indtag af gluten under graviditeten og børns risiko for at få type 1 diabetes

20. september 2018

Forskere fra Bartholin Instituttet på Rigshospitalet har i samarbejde med Statens Serum Institut fundet en mulig sammenhæng mellem gluten, graviditet og type 1 diabetes hos barnet. Der er dog brug for flere studier for at bekræfte konklusionerne og undersøge de mekanismer, der ligger bagved, understreger forskerne.

Efter mange års stigning knækker klamydiakurven endelig - lidt

19. september 2018

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at der blev fundet færre med klamydia i 2017 end i 2016, selv om flere blev testet. Men tallene skal tages med forbehold, mener forskerne.

Børn med leukæmi bliver født med et anderledes immunsystem

14. september 2018

Nyt studie fra Statens Serum Institut tyder på, at immunsystemet hos børn, der får leukæmi, allerede er forskelligt fra andre børns, når de blive født.

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

13. september 2018

Antallet af danskere, der blev syge af salmonella i 2017, var på niveau med de seneste år. Samtidig gør nye metoder, at man opdager flere udbrud. Det viser årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme.

Nu skal CPO-bakterier også anmeldes

12. september 2018

De senere år er forekomsten af CPO-bakterier steget og steget. Derfor har Sundhedsstyrelsen nu sat dem på listen over bakterier, der skal anmeldes.

Forskerne har fundet flere nye multiresistente bakterier

10. september 2018

Et internationalt team af forskere med deltagelse af SSI har fundet flere multiresistente Staphylococcus epidermidis kloner. De har spredt sig i hospitaler i store dele af den vestlige verden.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder: