Nyheder fra SSI

Overvågningsdata for dybe infektioner efter total knæalloplastik (TKA) er nu tilgængelige on-line

12. december 2017

Det nationale overvågningssystem for sygehuserhvervede infektioner, HAIBA (Hospital Acquired Infections Database), giver nu et nationalt overblik over dybe infektioner efter total knæalloplastik (TKA). Data er tilgængelige på eSundhed.

Meningokoksygdom 2016

6. december 2017

De 37 anmeldte tilfælde af invasiv meningokoksygdom (MS) er det laveste registrerede antal, siden overvågningen begyndte i 1980.

Juletid er virustid

6. december 2017

Norovirus er ikke for sarte maver. Opfør dig pænt ved julebuffeten, så bliver dagen derpå sjovere både for dig og dine kollegaer :-)

Skræddersyet vaccine angriber kræftceller

5. december 2017

En kræftvaccine målrettet den enkelte kræftpatients helt unikke celleforandringer er målet for et nyt dansk forskningssamarbejde, der får investering på 19 millioner kroner fra Innovationsfonden. Visionen er, at den personaliserede kræftbehandling vil være mere effektiv og føre til færre bivirkninger.

World AIDS Day: Danskernes billede af hiv skal opdateres

1. december 2017

Den medicinske udvikling er gået hurtigt, og mennesker med hiv kan i dag leve lige så længe som alle andre - og uden bivirkninger af medicinen. Men danskernes forestilling om sygdommen er ikke fulgt med, og billederne af hiv, som sygdommen tog sig ud før den effektive behandling, hænger ved.

Ny forskning viser MRSA-bakteries spredning fra Europa til Amerika og videre til hele verden

30. november 2017

Et internationalt team af forskere med deltagelse af Statens Serum Institut har afdækket, hvordan en af verdens mest succesfulde MRSA typer, USA300, opstod og spredte sig globalt. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

Stigning i antallet af anmeldte sygdomstilfælde med shigella

29. november 2017

Antallet af anmeldte tilfælde af shigellose er mere end fordoblet fra 2014-16 – dette skyldes primært nye diagnosemetoder på landets laboratorier.

Nyheder fra SSI

Søg i nyheder:

Kontakt

Afsnit for Kommunikation
Presse- og kommunikationskonsulent
Helle Falborg Pedersen

Tlf. 3268 3293