2013

Antidepressiv medicin til gravide er ikke årsag til autisme hos barnet

19. december 2013

Det er konklusionen som en forskergruppe fra Statens Serum Institut har draget på baggrund af et stort landsdækkende studie af mere end 600.000 gravide, der i dag publiceres i det anerkendte amerikanske lægetidsskrift The New England Journal of Medicine.

Børnedødelighed påvirkes af, om afrikanske børn får to vacciner samtidig

19. december 2013

Når børn i Guinea Bissau får en vaccine mod difteri, stivkrampe og kighoste samtidig med, at de vaccineres mod mæslinger, forsvinder noget af den gavnlige effekt af mæslingevaccinen. Dødeligheden er større hos børn, der får begge stik i 9 måneders alderen end hos dem, der kun får mæslingevaccinen på det tidspunkt. Nu viser resultater fra SSI-forskere, at dette også gælder en ny type vaccine, der for fem år siden afløste den gamle.

Dansk tuberkulosestamme har spredt sig til Grønland

17. december 2013

En tuberkulosestamme, der tidligere stort set kun ramte danske mænd, har spredt sig til Grønland, som i forvejen har stor forekomst af tuberkulose. Det viser ny forskning fra Statens Serum Institut.

Dansk forskning afkræfter sammenhæng mellem antibiotika og nethindeløsning

27. november 2013

Behandling med antibiotikatypen fluorokinoloner øger ikke risikoen for nethindeløsning. Det viser danske resultater, som offentliggøres i dag i JAMA. De nye resultater fra Statens Serum Institut går imod en canadisk undersøgelse, som sidste år viste en øget risiko.

Mange astmaanfald hos små børn kan skyldes et særligt gen

21. november 2013

Et netop offentliggjort studie i Nature Genetics viser, at et gen ansvarlig for dannelsen af bestemt protein i lungerne, spiller en vigtig rolle i udviklingen af astmaanfald hos børn. Dette kan bane vej for mere effektiv behandling og forebyggelse af astma hos børn.

Afprøvning af ny tuberkulosevaccine udvides

8. november 2013

Efter gode resultater ved den første kliniske afprøvning af en ny vaccinekandidat mod tuberkulose, bliver forsøget nu udvidet til at omfatte flere patienter. Vaccinekandidaten er rettet mod den tredjedel af verdens befolkning, der allerede er smittet med tuberkulose.


Dansk registerforskning giver betryggende resultater om kvalmestillende medicin under graviditet

16. oktober 2013

Forskere fra Statens Serum Institut finder ingen sammenhæng mellem brug af den kvalmestillende medicin metoclopramid i graviditeten og forøget risiko for spontan abort, fosterdød eller misdannelser.

Europæisk forskningssamarbejde skal give bedre influenzavacciner

14. oktober 2013

Forskere fra Statens Serum Institut er med i et stort europæiske forskningssamarbejde, der har som mål at udvikle nye vacciner mod influenza A, som beskytter bedre og mod flere influenzatyper.

Ingen alvorlige bivirkninger ved HPV vaccine i nyt stort nordisk studie

9. oktober 2013

I et nyt stort studie af 1 million piger, konkluderer danske forskere fra Statens Serum Institut sammen med svenske kollegaer, at der ikke er grund til at tro, at HPV vaccination øger risikoen for en lang række alvorlige sygdomme. 
 

Dientamoeba fragilis-infektion som årsag til meteorisme og flatulens

1. oktober 2013

En kasuistik med titlen ”Dientamoeba fragilis-infektion som årsag til meteorisme og flatulens”, er netop publiceret i Ugeskrift for Lægers ”Først på nettet” sektion.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: