PDF-ikonPrintikon

Forskere på Statens Serum Institut er centrale partnere i EU's 250 millioner kroner store investering i vaccineforskning

Statens Serum Institut spiller en central rolle i nyt stort europæisk forskningssamarbejde, Advanced Immunization Technologies (ADITEC). Projektet, der også involverer WHO, har til formål at accelerere udviklingen af nye vacciner baseret på de mest avancerede teknologier inden for området

Forskningssamarbejdet ADITEC

Den 1. oktober 2011 igangsættes det store europæiske forsknings-samarbejde Advanced Immunization Technologies (ADITEC) med det formål at accelerere udviklingen af nye vacciner baseret på de mest avancerede teknologier inden for området.

EU-kommissionen støtter ADITEC med 250 millioner kroner for at etablere en solid platform for innovation på dette strategisk vigtige område.
Statens Serum Institut og partnere i 13 lande vil samarbejde under det nye program.

Et unikt øjeblik i vaccinehistorien

"Vi står over for et unikt øjeblik i vaccinehistorien", siger Peter Lawætz Andersen, forskningsdirektør for Vaccineforskning og Udvikling på Statens Serum Institut:
"De nyeste gennembrud inden for forskning og teknologi gør det muligt at udvikle vacciner, der kan forebygge og behandle sygdomme, hvor de hidtidige vacciner er kommet til kort".

Deltagere i ADITEC-konsortiet

ADITEC-konsortiet er opbygget af ledende internationale forskningsinstitutioner og europæiske medicinalvirksomheder.

Statens Serum Institut spiller en central rolle i projektet, idet forskningsdirektør Peter Lawætz Andersen vil koordinere forskningen inden for nye vaccineteknologier, der kan forstærke og dirigere immunsvaret imod vacciner.

Verdenssundhedsorganisationen WHO er også involveret i projektet og skal sikre, at de nyeste teknikker udnyttes bedst muligt til gavn for den globale sundhed.

Fra grundforskning til folkesundhed

Forskningsprogrammet dækker en bred vifte af aktiviteter fra grundforskning i nye teknologier til kliniske forsøg og folkesundhed. Projektet vil derfor føre til nye, bedre og mere sikre vacciner, nåle-fri måder at indgive vaccinerne på samt vaccinestrategier optimerede til forskellige aldersgrupper.

Statens Serum Institut bidrager til ADITEC-konsortiet med en nyudviklet TB-vaccine samt et vaccineadjuvans, der kan forstærke effekten af moderne vacciner.

Søg i Forskningsnyt:

Kontakt

Vaccineforskning og Udvikling
Forskningsdirektør Peter Lawætz Andersen

Tlf.: 3268 3462