Forskningsnyt

Antibiotikaresistens og handel med svin har været med til at accelerere spredningen af husdyr-MRSA i Danmark

13. november 2018

Den øgede forekomst af husdyr-MRSA i danske svin skyldes tre succesfulde undertyper, der er resistente over for en række hyppigt anvendte antibiotika i svineproduktionen. Desuden har handel med svin spillet en vigtig rolle i spredningen af husdyr-MRSA mellem besætningerne. Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut og Danmarks Tekniske Universitet. 

HPV debat skabte tvivl hos mange der normalt gerne vil vaccinere deres børn

2. november 2018

Førstefødte og piger af dansk herkomst var mindre tilbøjelige til at lade sig vaccinere da HPV vaccine debatten var på sit højeste. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet og Statens Serum Institut.

Graviditetens længde afgør ens risiko for at få brystkræft

23. oktober 2018

At føde et barn nedsætter kvindens risiko for senere i livet at udvikle brystkræft. Nu har danske forskere fra Statens Serum Institut (SSI) afdækket, at beskyttelsen indtræder i en bestemt uge af graviditeten.

Sammenhæng mellem svangerskabsforgiftning og demens

18. oktober 2018

Statens Serum Institut har offentliggjort et stort studie med næsten 1,2 millioner gravide kvinder. Det viser, at der er en mulig sammenhæng mellem gravide, der får svangerskabsforgiftning og senere demens.

Mulig forbindelse mellem et højt indtag af gluten under graviditeten og børns risiko for at få type 1 diabetes

20. september 2018

Forskere fra Bartholin Instituttet på Rigshospitalet har i samarbejde med Statens Serum Institut fundet en mulig sammenhæng mellem gluten, graviditet og type 1 diabetes hos barnet. Der er dog brug for flere studier for at bekræfte konklusionerne og undersøge de mekanismer, der ligger bagved, understreger forskerne.

Børn med leukæmi bliver født med et anderledes immunsystem

14. september 2018

Nyt studie fra Statens Serum Institut tyder på, at immunsystemet hos børn, der får leukæmi, allerede er forskelligt fra andre børns, når de blive født.

Forskerne har fundet flere nye multiresistente bakterier

10. september 2018

Et internationalt team af forskere med deltagelse af SSI har fundet flere multiresistente Staphylococcus epidermidis kloner. De har spredt sig i hospitaler i store dele af den vestlige verden.

Forskere vil se på hvor farlige flåter egentlig er

9. august 2018

Nyt projekt skal skaffe viden om flåter og hvor stor en risiko, der reelt er, for at blive syg, hvis man bliver bidt af en.

Lavt niveau af omega-3 fedtsyre hos gravide giver øget risiko for tidlig fødsel

3. august 2018

Et nyt stort studie fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston viser, at gravide med et meget lavt niveau af omega-3 fedtsyrer i blodet har 10 gange større risiko for at føde for tidligt sammenlignet med gravide, der har et højt niveau af omega-3 fedtsyrer.

Vigtigt forskningsgennembrud for tuberkulose-vacciner

11. juli 2018

For første gang i næsten 100 år har en ny vaccine mod tuberkulose vist sig at have effekt i mennesker. Vaccinen er udviklet af Statens Serum Institut og testet ved et stort klinisk studie i Sydafrika.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: