Forskningsnyt

Skræddersyet vaccine angriber kræftceller

5. december 2017

En kræftvaccine målrettet den enkelte kræftpatients helt unikke celleforandringer er målet for et nyt dansk forskningssamarbejde, der får investering på 19 millioner kroner fra Innovationsfonden. Visionen er, at den personaliserede kræftbehandling vil være mere effektiv og føre til færre bivirkninger.

Ny forskning viser MRSA-bakteries spredning fra Europa til Amerika og videre til hele verden

30. november 2017

Et internationalt team af forskere med deltagelse af Statens Serum Institut har afdækket, hvordan en af verdens mest succesfulde MRSA typer, USA300, opstod og spredte sig globalt. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

Sverige og Finland har mere fart på tuberkulosebekæmpelse end Danmark

9. november 2017

Mens antallet af tuberkulosetilfælde blandt svenske og finske indfødte borgere falder, går kurven mindre stejlt nedad i Danmark, viser ny nordisk undersøgelse. I Danmark ses fortsat en overraskende stor smittespredning især blandt socialt udsatte.

Afkodning af immunforsvaret skal sikre optimeret design af ny vaccine mod øjensygdom

23. oktober 2017

Millionbevilling til projekt der skal identificere beskyttende immunologiske mønstre imod øjensygdommen trachom.

HPV vaccine gav ikke anledning til alvorlige bivirkninger blandt voksne kvinder

18. oktober 2017

Vaccination mod human papillomavirus var ikke forbundet med en øget risiko for 44 autoimmune og neurologiske sygdomme blandt kvinder i alderen 18 til 45 år. Dette er hovedbudskabet fra et nyt stort dansk-svensk studie fra Statens Serum Institut og Karolinska instituttet, der omfatter 3.1 millioner kvinder.

Kvinder med fødselsdepression: Stort studie sætter tal på gentagelsesrisikoen og på risikoen for senere depression

4. oktober 2017

Stor dansk undersøgelse viser, at der er sammenhæng mellem det at blive behandlet for fødselsdepression og risikoen for depression senere i livet.

Besøg i en svinestald giver kortvarig MRSA-forurening af næsen

3. oktober 2017

Besøgende i MRSA-smittede svinebesætninger bliver meget ofte forurenet af MRSA i næsen, men forureningen ophører typisk inden for få timer til nogle få dage. Det viser resultater fra en undersøgelse af risikoen for at blive ’forurenet’ med MRSA efter 1 times besøg i en svinestald.

Hæder til seniorforsker fra Statens Serum Institut

22. september 2017

Fritz Kauffmann-prisen uddeles i år den 25. september 2017 til seniorforsker Anders Peter Hviid, Epidemiologisk Forskning på Statens Serum Institut.

Genvarianter med betydning for tidlig fødsel fundet i kæmpe genomstudie

6. september 2017

For tidlig fødsel kan have store sundhedsmæssige konsekvenser for børn. Det har været kendt længe. Men hvad styrer, hvornår en kvinde går i fødsel, og hvorfor føder nogle kvinder deres børn flere uger før termin? Det spørgsmål står trods intensiv forskning stadig ubesvaret. Nu har et stort genomstudie med deltagelse af forskere fra Statens Serum Institut fundet en del af svaret i den genetiske variation blandt gravide kvinder.

Stor befolkningsundersøgelse sætter fokus på danskernes seksuelle sundhed

3. september 2017

Seksualitet og sundhed hænger sammen. Det viser international forskning. Men hvordan de to hænger sammen – det ved man kun meget lidt om. En ny storstilet befolkningsundersøgelse søger mere viden om seksualitets betydning for sundheden – både de negative og de positive effekter.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: