Forskningsnyt

SSI får over 100 millioner kroner fra EU til forsøg med ny tuberkulose-vaccine

16. marts 2018

Statens Serum Institut har vundet konkurrencen om en stor fondsbevilling fra EDCTP. Pengene skal gå til at teste en lovende tuberkulose-vaccine, SSI har udviklet, ved et studie i Sydafrika og Tanzania.

SSI-forsker får bevilling til videreudvikling af vaccine mod resistent tarmbakterie

21. december 2017

Forskere fra SSI har udviklet en ny potentiel vaccine mod infektioner fra tarmbakterien, Clostridium difficile (CD).

Dansk listeriaudbrud kædet sammen med tilfælde i Europa

15. december 2017

Et dansk udbrud med listeria fra i sommer, der skyldtes importeret laks, har nu vist sig at være af samme type som prøver fra Frankrig.

Skræddersyet vaccine angriber kræftceller

5. december 2017

En kræftvaccine målrettet den enkelte kræftpatients helt unikke celleforandringer er målet for et nyt dansk forskningssamarbejde, der får investering på 19 millioner kroner fra Innovationsfonden. Visionen er, at den personaliserede kræftbehandling vil være mere effektiv og føre til færre bivirkninger.

Ny forskning viser MRSA-bakteries spredning fra Europa til Amerika og videre til hele verden

30. november 2017

Et internationalt team af forskere med deltagelse af Statens Serum Institut har afdækket, hvordan en af verdens mest succesfulde MRSA typer, USA300, opstod og spredte sig globalt. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)

Sverige og Finland har mere fart på tuberkulosebekæmpelse end Danmark

9. november 2017

Mens antallet af tuberkulosetilfælde blandt svenske og finske indfødte borgere falder, går kurven mindre stejlt nedad i Danmark, viser ny nordisk undersøgelse. I Danmark ses fortsat en overraskende stor smittespredning især blandt socialt udsatte.

Afkodning af immunforsvaret skal sikre optimeret design af ny vaccine mod øjensygdom

23. oktober 2017

Millionbevilling til projekt der skal identificere beskyttende immunologiske mønstre imod øjensygdommen trachom.

HPV vaccine gav ikke anledning til alvorlige bivirkninger blandt voksne kvinder

18. oktober 2017

Vaccination mod human papillomavirus var ikke forbundet med en øget risiko for 44 autoimmune og neurologiske sygdomme blandt kvinder i alderen 18 til 45 år. Dette er hovedbudskabet fra et nyt stort dansk-svensk studie fra Statens Serum Institut og Karolinska instituttet, der omfatter 3.1 millioner kvinder.

Kvinder med fødselsdepression: Stort studie sætter tal på gentagelsesrisikoen og på risikoen for senere depression

4. oktober 2017

Stor dansk undersøgelse viser, at der er sammenhæng mellem det at blive behandlet for fødselsdepression og risikoen for depression senere i livet.

Besøg i en svinestald giver kortvarig MRSA-forurening af næsen

3. oktober 2017

Besøgende i MRSA-smittede svinebesætninger bliver meget ofte forurenet af MRSA i næsen, men forureningen ophører typisk inden for få timer til nogle få dage. Det viser resultater fra en undersøgelse af risikoen for at blive ’forurenet’ med MRSA efter 1 times besøg i en svinestald.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: