Forskningsnyt

Mulig forbindelse mellem et højt indtag af gluten under graviditeten og børns risiko for at få type 1 diabetes

20. september 2018

Forskere fra Bartholin Instituttet på Rigshospitalet har i samarbejde med Statens Serum Institut fundet en mulig sammenhæng mellem gluten, graviditet og type 1 diabetes hos barnet. Der er dog brug for flere studier for at bekræfte konklusionerne og undersøge de mekanismer, der ligger bagved, understreger forskerne.

Børn med leukæmi bliver født med et anderledes immunsystem

14. september 2018

Nyt studie fra Statens Serum Institut tyder på, at immunsystemet hos børn, der får leukæmi, allerede er forskelligt fra andre børns, når de blive født.

Forskerne har fundet flere nye multiresistente bakterier

10. september 2018

Et internationalt team af forskere med deltagelse af SSI har fundet flere multiresistente Staphylococcus epidermidis kloner. De har spredt sig i hospitaler i store dele af den vestlige verden.

Forskere vil se på hvor farlige flåter egentlig er

9. august 2018

Nyt projekt skal skaffe viden om flåter og hvor stor en risiko, der reelt er, for at blive syg, hvis man bliver bidt af en.

Lavt niveau af omega-3 fedtsyre hos gravide giver øget risiko for tidlig fødsel

3. august 2018

Et nyt stort studie fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston viser, at gravide med et meget lavt niveau af omega-3 fedtsyrer i blodet har 10 gange større risiko for at føde for tidligt sammenlignet med gravide, der har et højt niveau af omega-3 fedtsyrer.

Vigtigt forskningsgennembrud for tuberkulose-vacciner

11. juli 2018

For første gang i næsten 100 år har en ny vaccine mod tuberkulose vist sig at have effekt i mennesker. Vaccinen er udviklet af Statens Serum Institut og testet ved et stort klinisk studie i Sydafrika.

Dine indkøb kan afsløre smittekilder

9. juli 2018

SSI er begyndt at spørge folk efter kontoudtog over deres indkøb, når de skal finde ud af, hvad der er skyld i et udbrud af for eksempel listeria eller salmonella.

Psykiske sygdomme har fælles genetisk baggrund

6. juli 2018

Et stort projekt i psykiske sygdomme viser, at en række af dem er genetisk beslægtede. Det er et stort skridt for vores forståelse af sindslidelser, siger en forsker på SSI.

Rekordstor bevilling til forskning i psykiske sygdomme

4. juli 2018

Verdens største forskningsprojekt inden for psykiske sygdomme har for tredje gang fået en stor bevilling på 120 millioner kroner. SSI har en nøglerolle i projektet.

Kendt vaccine giver børn ekstra beskyttelse

27. juni 2018

Børn, der får en MFR-vaccination i 4-årsalderen, har mindre risiko for at få andre alvorlige infektioner.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: