PDF-ikonPrintikon

Forskningsnyt

HPV vaccine gav ikke anledning til alvorlige bivirkninger blandt voksne kvinder

18. oktober 2017

Vaccination mod human papillomavirus var ikke forbundet med en øget risiko for 44 autoimmune og neurologiske sygdomme blandt kvinder i alderen 18 til 45 år. Dette er hovedbudskabet fra et nyt stort dansk-svensk studie fra Statens Serum Institut og Karolinska instituttet, der omfatter 3.1 millioner kvinder.

Kvinder med fødselsdepression: Stort studie sætter tal på gentagelsesrisikoen og på risikoen for senere depression

4. oktober 2017

Stor dansk undersøgelse viser, at der er sammenhæng mellem det at blive behandlet for fødselsdepression og risikoen for depression senere i livet.

Besøg i en svinestald giver kortvarig MRSA-forurening af næsen

3. oktober 2017

Besøgende i MRSA-smittede svinebesætninger bliver meget ofte forurenet af MRSA i næsen, men forureningen ophører typisk inden for få timer til nogle få dage. Det viser resultater fra en undersøgelse af risikoen for at blive ’forurenet’ med MRSA efter 1 times besøg i en svinestald.

Hæder til seniorforsker fra Statens Serum Institut

22. september 2017

Fritz Kauffmann-prisen uddeles i år den 25. september 2017 til seniorforsker Anders Peter Hviid, Epidemiologisk Forskning på Statens Serum Institut.

Genvarianter med betydning for tidlig fødsel fundet i kæmpe genomstudie

6. september 2017

For tidlig fødsel kan have store sundhedsmæssige konsekvenser for børn. Det har været kendt længe. Men hvad styrer, hvornår en kvinde går i fødsel, og hvorfor føder nogle kvinder deres børn flere uger før termin? Det spørgsmål står trods intensiv forskning stadig ubesvaret. Nu har et stort genomstudie med deltagelse af forskere fra Statens Serum Institut fundet en del af svaret i den genetiske variation blandt gravide kvinder.

Stor befolkningsundersøgelse sætter fokus på danskernes seksuelle sundhed

3. september 2017

Seksualitet og sundhed hænger sammen. Det viser international forskning. Men hvordan de to hænger sammen – det ved man kun meget lidt om. En ny storstilet befolkningsundersøgelse søger mere viden om seksualitets betydning for sundheden – både de negative og de positive effekter.

To vaccinationer samtidig gav mindre dødelighed blandt børn i Bangladesh

8. august 2017

Ny undersøgelse viser, at børn i Bangladesh, der blev vaccineret mod tuberkulose med BCG vaccine samtidig med DTP-vaccine, havde bedre overlevelse end børn, der blev vaccineret efter anbefalingerne om at give vaccinerne med cirka seks ugers mellemrum.

Hurtigdiagnostik for malaria medfører rationel malariabehandling - men øget forbrug af antibiotika

19. juli 2017

Udbredelsen af nyere diagnostiske hurtigmetoder, der rettidigt påviser, om en patient med feber har malaria, fører til lavere forbrug af malariamedicin. Til gengæld er forbruget af antibiotika steget, viser nye studier af behandling af patienter med akut feber i seks lande i Afrika og Asien med høj forekomst af malaria.

Nyt vaccinekoncept skal behandle tuberkulose i udbrud

4. juli 2017

Ny millionbevilling til forskning i at udvikle en vaccine, der kan forebygge og behandle sygdom, der på verdensplan rammer millioner af mennesker årligt.

Ny variant af enterovirus EV-A71 opdaget i prøver fra danske patienter

30. juni 2017

Ved hjælp af genomsekventering har forskere på Statens Serum Institut identificeret en ny variant af enterovirus af typen A71. Den nye variant tyder på at være opstået ved, at flere typer enterovirus har blandet deres RNA. Fundet er interessant, fordi det viser, at der er god grund til at holde nøje øje med denne type virus, som er i familie med polio. I Danmark står Statens Serum Institut for den nationale overvågning.

Forskningsnyt

Søg i Forskningsnyt: