PDF-ikonPrintikon

Bioinformatiker til Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe

Ansøgningsfrist: 02. april 2017

Til Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker i Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe på Statens Serum Institut søger vi en bioinformatiker til en 1-årig deltidsstilling inden for overvågningen af antibiotikaresistente bakterier.  
 
Om os  
Statens Serum Instituts formål er at forebygge og bekæmpe smitsomme sygdomme, medfødte lidelser og biologiske trusler. Dette bidrager vi til i Afdeling for Bakterier, Parasitter og Svampe ved at varetage nationale og internationale overvågnings- og referencefunktioner inden for bakteriologi, mykologi og parasitologi. Vi er 110 personer i afdelingen fra forskellige faggrupper, hvilket giver os et bredt kompetencespænd og et meget dynamisk forskningsmiljø.  
 
Den nationale overvågning af antibiotikaresistente bakterier som MRSA, ESBL, CPO og VRE er en vigtig opgave i afdelingen. Overvågningen er placeret i Referencelaboratoriet for Antibiotikaresistens og Stafylokokker, et afsnit der består af en overlæge, en speciallæge, to dyrlæger, syv akademikere, seks laboranter, fem studerende og en afsnitsleder. Tilsammen udgør vi en dynamisk gruppe med en klar vision om at levere forskningsbaseret overvågning af høj international klasse.  
 
Dit arbejde  
Dine primære arbejdsopgaver vil bl.a. bestå af udvikling og validering af nye bioinformatiske værktøjer til analyse af hel-genom data til resistensbestemmelser, udbrudsanalyser og overvågning.  
 
Din uddannelse og erfaring  
Du er uddannet bioinformatiker, ingeniør, el. lign. og har dokumenteret, praktisk erfaring i brug af bioinformatiske værktøjer inden for det mikrobiologiske område, gerne med kendskab til overførbare virulensfaktorer og antibiotikaresistensgener, f.eks SCCmec elementer og typning.  
 
Derudover lægger vi vægt på, at du har:  
• praktisk erfaring med opsætning af bioinformatiske databaser og søgningsværktøjer til hel genom data  
• praktisk erfaring med kodning i Python og Perl  
• gode kommunikations- og samarbejdsevner.  
 
Det vil desuden være en fordel, hvis du har erfaring med almindelige molekylærbiologiske metoder og laboratoriearbejde.  
 
Vi tilbyder  
En spændende arbejdsplads med samfundsnyttige arbejdsopgaver i en international anerkendt institution med høj faglighed og et aktivt forskningsmiljø. Du vil få en stor kontaktflade samt meget engagerede kolleger.  
 
Om ansættelsen  
Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.  
Der er tale om en 30 timers stilling med tiltrædelse pr. 1. maj eller snarest derefter.  
 
Kontakt os gerne  
Du kan få mere at vide om stillingen ved at kontakte afsnitsleder Anders Rhod Larsen på tlf. 3268 8674.  
 
Du kan læse mere om Statens Serum Institut på www.ssi.dk.  
 
Er du interesseret?  
Klik på ”søg stillingen” og send os din ansøgning med CV, eksamensbevis, publikationsliste og relevante publikationer senest søndag den 2. april 2017. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 14 og 15.  


Statens Serum Institut arbejder på at styrke sundheden og forhindre sygdom. Det sker via overvågning og diagnosticering af sygdomme, forskning på internationalt niveau, produktion og forsyningssikring af vacciner, indsamling af sundhedsdata og udvikling af sundheds-it.

Statens Serum Institut er en mangfoldig arbejdsplads med ca. 1500 medarbejdere. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.

Statens Serum Institut lægger stor vægt på løbende kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder.

 

Relateret indhold

Kontakt

Har du spørgsmål til, hvordan du søger en stilling på SSI eller til rekrutteringsforløbet, kan du sende en mail til .

Uopfordrede ansøgninger
Vi behandler ikke uopfordrede ansøgninger. Alle ledige stillinger bliver slået op her på vores hjemmeside.

Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik
Vil du vide mere om muligheden for ansættelse i løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik, kan du læse mere om det på siden Løntilskud, fleksjob og virksomhedspraktik. Her har du også mulighed for at uploade din ansøgning og CV.

Jobs

Jobagent

Fandt du ikke det du søgte, så tilmeld dig vores jobagent og få besked besked næste gang vi annoncerer en stilling.